{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vlasnik Viole ne odustaje od Blekija i nudi mu novi ugovor

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Klub iz Firence želi da se obezbedi za budućnost
no_image.png

Otkako je preuzeo vlasničku strukturu u Fjorentini, Roko Komizo konstantno obećava da Viola neće biti samo rasadnik talenata za najbogatije klubove Evrope, već će pokušati da ostvari neki značajniji uticaj u Seriji A tokom narednih godina.

Jedan od glavnih ciljeva američkog milijardera jeste da zadrži kostur tima koji čine najbolji mladi igrači. Pre svih Federiko Kjeza, za čiji se potpis lomi pola Italije, potom ekipu koju čine Kastrovili, Lirola i Drongovski, te i dvojica srpskih fudbalera - Nikole Milenkovića i Dušana Vlahovića, čija se vrednost meri u desetinama miliona evra. 

Zbog toga je Komiso rešio da sa obećanja pređe na dela i Milenkoviću ponudi novi ugovor koji bi osim produžetka ostanka doneo i značajno uvećanje plate. Milenkovićev sadašnji ugovor važi do juna 2022. godine, a na godišnjem nivou dobija tek 800.000 evra, što je za igrača njegovih kvaliteta izuzetno niska suma.

Zbog toga Komiso želi da stavi Milenkovića u red najplaćenijih fudbalera u klubu i da mu pride da produžetak saradnje do 2024. ili 2025. godine. Trenutno je najplaćeniji igrač Viole Frank Riberi sa 4.000.000 evra godišnje, a posle njega sledi Kjeza sa tek 1.700.000 evra.

Milenkovićev rast i razvoj detaljno prate Atletiko, Mančester junajted i Napoli, njegove kvalitete takođe jako ceni i Žoze Murinjo, a Blekijeva tržišna vrednost nije ispod 40.000.000 evra prema mišljenju fudbalskih stručnjaka. Navodno, Fjorentina u ovom trenutku traži bar 60.000.000 evra kako bi pustila srpskog reprezentativca, koji se dobro snalazi i kao štoper i kao desni bek.

Prema najavama iz Italije, Komiso traži od Milenkovićevih agenata sastanak pre leta kako bi se ozbiljno razgovaralo o novom ugovoru.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×