{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vlasnici Milana dali zeleno svetlo za dolazak Spaletija

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 13
Garsija i Pioli rezervne opcije
Vlasnici Milana dali zeleno svetlo za dolazak Spaletija

Pobeda na mišiće protiv Đenove u potpuno ludom meču koji je mogao i drugačije da se završi nije ni za mrvicu popravila poziciju trenera Marka Đampaola u Milanu.

I dalje se očekuje da Milan tokom pauze za reprezentativni fudbal uruči otkaz Đampaolu i dovede novog trenera. Jednostavno, niko više ne veruje da Đampaolo može da bilo šta izvuče od ovog tima, a nije se mnogo ni potrudio da nešto promeni.

Već danima se spekuliše imenima njegovog naslednika, ali problem je što vlasnici kluba, američki fond Eliot, ne žele da zavuku ruku u džep. Svesni su da će morati da plaćaju obeštećenja Đampaolu posle otkaza, pa su zato izbegavali da dovode neko skupo ime. Ipak, i njima je jasno da je đavo odneo šalu i najnovije vesti glase da su dali zeleno svetlo za dovođenje Lučana Spaletija.

Iskusni Italijan koji i dalje prima platu od Intera na ime prevremenog otkaza prošle sezone čeka ponudu Rosonera i nema nameru da spušta cenu dok mu redovno stižu uplate iz Intera. A od Intera zarađuje preko 4.000.000 evra godišnje što je za Milan priličan trošak. Ipak, Amerikanci iz Eliota su sada spremni da plate Spaletiju ono što mu sleduje od Intera kako bi se on oslobodio ugovora sa gradskim rivalom. Smatraju da će Spaleti ima iskustva i kvaliteta da izvuče maksimum iz tima Milana koji je po proseku godina najmlađi u Seriji A.

Druge opcije su Rudi Garsija čiji dolazak forsira sportski direktor Riki Masira koji je sa njim radio u Romi. Pominje se i Stefano Pioli koji je favorit da nasledi Di Frančeska u Sampdoriji, ali čeka rasplet u Milanu jer mu je angažman na San Siru atraktivnija opcija.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×