{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Fjorentina izrešetala mrežu amaterskog tima, a mladi Srbin imao je najbolji potez na meču
Vlahovićeva lepotica kao preporuka Monteli (VIDEO)

Dušan Vlahović ne čeka skršenih ruku da se reši pitanje njegovog statusa, odnosno da li će ostati u Fjorentini i boriti se za minute, ili će negde na pozajmicu, već se na svakom treningu trudi da ubedi trenera Vinčenca Montelu da mu je mesto među Ljubičastima.

Mladi Srbin, koji je prošle sezone blistao u mladom (Primavera) timu Viole, učestvovao je u prvom pripremnom meču svog tima u Moeni, protiv amaterskog tima Val di Fasa, koji je isprašen sa čak 21:0. Vlahović je bio na terenu u prvih 45 minuta, dao je tri od osam golova, ali je izveo najlepši potez na meču, kada je na dodavanje Montijela petom zatresao mrežu. Taj pogodak možete videti na sledećem snimku na 02:50…

Italijanski novinari su, naravno, odmah napravili paralelu sa Zlatanom Ibrahimovićem, s kojim je Vlahović poređen još dok je bio u Partizanu, zbog visine i stila igre.
„Dok je lopta išla ka meni, imao sam u glavi ideju da probam petom da je smestim u gol. Srećom, uspeo sam u tome“, objasnio je Vlahović u intervjuu posle meča.

Srbin rođen 2000. godine ne krije želju da ostane u Fjorentini, i uvek ističe da bi više voleo da bude u Firenci, nego da bude poslat na pozajmicu.
„Svestan sam da moram da radim više od svih ostalih. Da svaki trening moram da odradim maksimalno i da budem spreman za svaku priliku koja mi se ukaže. Ovde sam da bih igrao, činim sve što je do mene da tako i bude. A videćemo kako će to na kraju ispasti…“, istakao je Vlahović, a ono što je italijanske novinare pozitivno iznenadilo je činjenica da mladi napadač posle svakog treninga provede određeno vreme u razgovoru sa članovima stručnog štaba, u želji da dobije informacije šta je radio dobro, a šta bi trebalo da poboljša.

Status nekadašnjeg napadača Partizana usko je vezan za prvu zvezdu Ljubičastih Federika Kjezu. Najavljuje se da će sin čuvenog Enrika Kjeze otići iz Firence u transferu koji će biti vredan više desetina miliona evra, ali to se još nije dogodilo.
„Kjeza je uzor svima nama mlađima u Fjorentini, svi želimo da budemo kao on“, prokomentarisao je Vlahović.

„Brdo“ golova u Primeri, dobar rad na treninzima, pogoci u pripremnim mečevima… Videćemo da li će to Vlahoviću biti dovoljno da ubedi Montelu da mu je mesto u Fjorentini.

Foto: STAR SPORT

Najnovije vesti


×