{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vlahović: Voleo bih da ponesem devetku i postanem bitan igrač u istoriji Fjorentine

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
"Taj broj bi mi bio dodatni motiv i velika čast", kaže Dušan
no_image.png

Najteži izazov za Dušana Vlahovića od dolaska u Italiju je prošao. Mladi srpski fudbaler je pobedio opakog protivnika, virus koronu i sada jedva čeka da se vrati na teren.

Do toga će, ipak, morati da se strpi, pošto pandemija i dalje hara Italijom, pa je veliko pitanje kada će se sezona nastaviti. A, sve ide ka tome da se nastavi...
Vrlo je komplikovana situacija, nadam se da će se uskoro završiti. Poznajem porodice koje su izgubile nekog tokom ove krize. Ali želim i da se zahvalim svojima koji su se trudili svakog dana da nas zaštite od pandemije“, rekao je Vlahović italijanskim medijima.

Kao i maltene svima u Italiji i u Srbiji, svaki je dan Dušanu – isti.
Treniramo svakog dana. Stručni štab nam je poslao personalizovane programe i trudimo se da održimo fizičku spremu, a nadam se da ćemo uskoro moći da svi treniramo zajedno. Nije lako, pogotovo što neki od nas žive u stanovima, ali trudimo se. Ostatak dana je manje-više svaki isti, vreme trošim gledajući TV više nego što igram igre na plejstejšenu, razgovaram dosta sa porodicom...“

I u Fjorentini je jedna od tema smanjenje plata igračima dok traje vanredno stanje.
Pričamo o smanjenju plata, sigurno ćemo pronaći rešenje koje će zadovoljiti obe strane. A što se tiče igranja tokom leta, jedino je bitno da imamo mir u glavama, sa njim ćemo savladati sve“.

Ljubav između Fjorentine i Vlahovića je sve jača, pogotovo otkako je ove sezone dobio priliku da se dokaže na najvećoj sceni i taj ispit je položio visokom ocenom.
Draga mi je Firenca. Grad je prelep, navijači su me lepo prihvatili. Voleo bih da postanem bitan igrač u istoriji kluba. Voleo bih i da obučem dres sa brojem devet. To jeste jedan od najtežih brojeva u istoriji Fjorentine, ali bi mi bio i dodatni motiv i velika čast“.

Izdvojio je Vlahović i omiljeni gol iz ove sezone, ali i poručio da će promeniti način na koji proslavlja pogotke.
Za napadača, svaki gol je prelep. Bez obzira na vrednost, biram gol protiv Intera na Artemio Frankiju, bio je prelep osećaj radovati se ispred naših navijača. Pogotke proslavljam po ugledu na Memfisa Depaja, ali mislim da ću to promeniti. Pogotovo kada igramo u gostima rizikujem da budem pogrešno shvaćen i označen kao provokator, što mi apsolutno nikada nije bila namera“, podvlači Dušan Vlahović.

Samo da se još lopta ponovo zakotrlja na"čizmi"...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×