{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vlahović vidi gol bolje od ostalih, veliki klubovi vide njega kao pojačanje koje ne sme da im promakne

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Mladom Srbinu drastično skočila vrednost
no_image.png
(©AFP)

Mladi srpski napadač Dušan Vlahović je jedno od otkrovenja italijanske Serije A u ovoj sezoni. Sa samo 20 godina je najbolji strelac Fiorentine i pokazuje izvanredne golgeterske sposobnosti.

Iako sezonu nije počeo kao starter već mlad igrač koji će dobijati šansu na kašičicu i na kojeg se računa tek u perspektivi, Vlahović je za nepunu sezonu pokazao da je od dečaka izrastao u čoveka sposobnog da igra ozbiljan fudbal u najjačoj konkurenciji.

Postigao je osam golova na 26 utakmica u dresu Viole ove sezone i nalazi se na prvom mestu klupske liste strelaca. Iako je igrao manje od ostalih i na terenu proveo samo 1.456 minuta. Primera radi, drugi strelac i najbolji igrač ekipe Federiko Kjeza je za 2.117 minuta na terenu postigao sedam golova.

A da Vlahović fenomenalno koristi ukazanu šansu govori još statističkih podataka. On je igrač koji ’najbolje vidi gol’ u timu Fiorentine. U proseku na 90 minuta ima 3,9 šuteva prema protivničkom golu što ga čini najopasnijim igračem Viole. Golovi protiv Intera i Napolija su posebno odjeknuli i Srbin se sada sve češće pominje kao želja većih klubova.

Lacio, Roma, pa i Čelsi se poslednjih da dovode u kontekst sa Vlahovićem. Svi oni pokazuju određeno interesovanje i neće propustiti šansu da ga angažuju ako im se ukaže. Međutim, to neće biti laka misija jer Vlahović ima dugoročni ugovor sa Fiorentinom do 2023. godine i u planovima gazde Roka Komisa je etiktiran kao jedan od stubova oslonaca Fiorentine koja želi da napravi tim za Ligu šampiona narednih godina.

Viola je pre nekoliko meseci počela da priprema teren za produžetak ugovora sa Srbinom kako bi ga adekvatno nagradila za ono što je pružio na terenu. Mladi napadač je jedan od najslabije plaćenih igrača u prvom timu po ugovoru koji je potpisan kada je kao tinejdžer bez iskustva stigao u Toskanu. Svesni su u klubu da Vlahović zaslužuje daleko bolje uslove i već sada su spremni da mu ponude pet-šest puta veću platu sa ugovorom teškim preko 1.000. 000 evra. Ali pitanje da li će to biti dovoljno ako neki od zainteresovanih velikana izađe sa nekom atraktivnom ponudom.

Lacio je odustao od doveđenja Žirua kao partnera Imobileu i vidi mladog Srbina kao bolje rešenje. U dogledno vreme i pravog naslednik za trenutno prvog strelca tima. Roma takođe traži nekoga ko će u budućnosti zameniti Edina Džeka, a Čelsijeva praksa kupovine mladih igrača je dobro poznata. Plavci od napadača imaju Abrahama, Batšuajia i Žirua, a izvesno je da će poslednja dvojica napustiti klub narednog leta i da će se otvoriti prostor za dovođenje centarfora.

 

Najnovije vesti


×