{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vlahović može biti novi Mandžukić, ali sa boljom tehnikom

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Kaže njegov bivši trener
Vlahović može biti novi Mandžukić, ali sa boljom tehnikom
(©AFP)

Vinćenco Montela nije uradio mnogo toga dobrog na klupi Fiorentine pre nego što je smenjen, ali za jednu stvar mu se mora odati priznanje – imao je veru u mladog Dušana Vlahovića.

Da ne beše popularnog Aeroplanina, teško da bi Vlahović sada bio prvi strelac Fiorentine i da bi imao sezonu kakvu sada ima. Često su u proteklih godinu dana u Firenci razmišljali o pozajmicama mladog Srbina i mislili da mu je potrebno kaljenje u nekom slabijem klubu. Ispostavilo se da nisu imali dobru procenu i da je Vlahović već u tinejdžerskim godinama bio materijal da nosi napada Viole.

Mladi Srbin je nedavno napunio tek 20 godina, ali igra kao mator. Sa šest golova deli prvo mesto na klupskoj listi strelaca zajedno sa prvom zvezdom Federikom Kjezom.

Nekadašnji Fiorentinin igrač, a kasnije Vlahovićev trener u mladom timu Emilijano Biđika kaže da ga mladi Srbin podseća na Marija Mandžukića.
„Njegova najveća snaga je ljubav prema fudbalu. Svejdeno da li da igra za omladince ili prvi tim. Što se igračkih karakteristika tiče, mislim da može da postane jedan od najboljih napadača u ligi. Vidi gol, ima sjajne fizičke predispozicije. Na duže staze, može da postane naš Mandžukić. Ali sa boljom tehnikom“, rekao je Biđika koji je bio član generacije sa Toldom, Batistutom, Rui Koštom, Švarcom...

Nižu se pohvale na račun Vlahovića i više niko nema dilemu da je Fiorentina sa njim dobila dugoročno rešenje u špicu. Zato i uprava kluba želi da ga blindira dugoročnim ugovorom do 2025. godine sa šest puta većom platom od aktuelne. Svi u Toskani se nadaju da će Vlahović još dugo godina nositi dres Viole i biti njena udarna igla.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×