{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Zovu ga iz tri daleko jače evropske lige
Vlada Ivić odlazi iz Makabija

Mandat Vladimira Ivića u Tel Avivu bliži se kraju. Posle skoro dve sezone na klupi Makabija, srpski strateg će na kraju ove napustiti Izrael i verovatno se okušati u jačoj ligi od tamošnje.

Iviću ugovor ističe 31. maja i izvesno je da neće biti produžen. Ne zbog toga što Makabi ne želi – baš suprotno, u klubu su oduševljeni Ivićevim radom – već zbog ambicije nekadašnjeg veziste Partizana da se, kao trener, oproba u izazovnijem šampionatu. Iako u ugovoru postoji opcija po kojoj sam sebi može da produži boravak na klupi za još jednu sezonu, Ivić je odlučio da je ne iskoristi. Bar tako javljaju mediji u Izraelu, objašnjavajući da su zbog toga čelnici Makabija zbog toga zabrinuti, pošto moraju da traže novog trenera usred borbe za još jednim protivnikom, virusom COVID-19.

Ivić je posle sjajnog učinka u Solunu, gde je postavio temelje igre PAOK-a i osvajanjem Kupa Grčke udario osnov kasnijoj duploj kruni pod komandom Razvana Lučeskua, odlučio da prihvati poziv Makabija i dokazao se na još jednoj adresi. U prvoj sezoni okitio se duplom krunom, uz napomenu da je titulu osvojio sa navećom bodovnom razlikom u istoriji izraelskog fudbala, pošto je ostavimo imenjaka iz Haife na čak 31 poenu udaljenosti. Tu sezonu okončao je sa 27 pobeda, osam remija i jednim jedinim porazom.

Pre prekida aktuelnog prvenstva je lider na tabeli, sa 19 pobeda u 26 kola, uz sedam remija i bez poraza, dovoljno za šest bodova prednosti u odnosu na Makabi iz Haife pre početka plej-ofa. Pitanje je da li će se sezona u Izraelu nastaviti, mada kako god da se okrene, 43-godišnji stručnjak je na putu da osvojio još jedan trofej. Bilo na terenu, bilo za zelenim stolom.

A onda sledi rastanak, jer prema saznanjima Izraelaca, Vladimira Ivića žele klubovi iz tri daleko snažnije lige nego što je izraelska. Navodno, u pitanju su timovi iz Belgije, Holandije i Turske. Imena se ne navode, ali imajući u vidu Ivićevu biografiju i činjenicu da se za kratko vreme dokazao u Grčkoj i Izraelu, lako bi moglo da se desi da mu posao ponudi klub koji gaji ofanzivan način fudbala i ima ambicije da osvaja trofeje, igra redovno Evropu.

Sam Ivić to zaslužuje.

(FOTO: Star sport)

Najnovije vesti


×