{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vilijams kapira Žocovu veličinu: Svi više hoće fotku sa trenerom, nego sa nama

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 11
„U Atini cene Obradovića kao da sad vodi PAO“, kaže Fenerov Amerikanac
Vilijams kapira Žocovu veličinu: Svi više hoće fotku sa trenerom, nego sa nama

U NBA je možda i uživao status zvezde, promenio je šest klubova u najjačoj ligi sveta, ali Derik Vilijams je definitivno shvatio da je na evropskim parketima „tata“ – Željko Obradović. To što mu ove sezone ne ide u skladu sa očekivanjima arbmije navijača i ambicijama Fenerbahčea ne umenjuje stručnost, niti popularnost srpskog trenera.

Taman da nije osvojio ništa drugo osim devet trofeja Kupa šampiona/Evrolige – a bilo bi nam potrebno dosta vremena i prostora da nabrojima sveŽoc uživa takvo poštovanje na bilo kojoj tački Starog kontinenta da je cenjeniji i od svojih izabranika. U to se uverio 28-godišnji krilni košarkaš posle samo četiri meseca u Istanbulu.
Izuzetno je poštovan. Bez obzira gde gostujemo, svi žele više da se fotografišu sa Žejkom nego sa bilo kojim drugim članom tima. Nikad tako nešto nisam doživeo“, iskren je Vilijams u intervjuu za sajt Evrolige. „Očigledno je dosta trofeja doneo Panatinaikosu, ali sam se letos, na pripremnoj utakmici, uverio da ga u Atini cene kao da im je sad trener. Zaslužio je to. Čim pobeđujete sa razlilčitim klubovima, jasno je da zaslužujete respekt“.

Amerikanac je letos došao u Fener posle jedne sezone u Bajernu. Kaže, osećao je potrebu za novim izazovom.
„Nisam mogao da izaberen bolju sredinu od Fenera. Istanbul je sjajan grad, ekipa je odlična, stručni štab takođe, svi imaju izuzetan karakter. Čim uđete u halu na pamet vam pade osvajanje trofeja. Trenirate naporno svaki dan, ne samo da biste se takmičili u Evorligi, već s namerom da je osvojite. Tu razliku sam primetio i zato sam došao u Fenerbačhe. Ako pogledate samo kakav sastav imamo, koliko je tu talenta postaće vam jasno da možemo da budemo zastražujuće dobri, ako se to lepo sklopi“, dodao je Derik Vilijams.

Na potezu je Željko Obradović. Ako neko zna kako se slaže šampionski tim...

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport

Najnovije vesti


×