{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Azeri nemaju nameru da spreče nastupa Jermena u finalu Lige Evrope
Veštačka afera: Mhitarjan može bez problema u Baku

Tenzije da fudbaleru Arsenala Henriku Mhitarjanu neće biti dozvoljeno da  uđe u Azerbejdžan za finale Lige Evrope podignute su potpuno veštački. Bez obzira što postoji tri decenije spor između Jermenije i Azerbejdžana, što je bilo i rata, a diplomatski odnosi između zemalja ne postoje, to nimalo neće uticati na Mhitarjanov status za finalnu utakmicu Lige Evrope sa Čelsijem.

Najbolji jermenski fudbaler dobiće dozvolu, kao i svaki drugi igrač, da uđe u Baku, tvrde azerbejdžanske vlasti.
Mnogo je sportskih događaja održano u Azerbejdžanu poslednjih godina i na njima su učestvovali takmičari iz Jermenije. Sport i politika su različite stvari, ne mešaju se“, rekla je Lejla Abdulajeva, portparolka ministarstva spoljnih poslova Azerbejdžana.

Sličan stav iznela je i UEFA, koju je zainteresovao status Mhitarjana, jer je krenula da se oko toga pravi afera maltene u trenutku kada je Arsenal izborio mesto u finalu.
Garancije koje smo dobili tim povodom, mi i Arsenal, od Fudbalskog saveza Azerbejdžana potvrđuju da neće biti nikakvog problema da fudbaler uđe i boravi u zemlji, uz sve neophodne bezbedonosne uslove, koji će biti primenjeni“, stoji u saopštenju UEFA.

Finale Lige Evrope igraće se 29. maja, na Olimpijskom stadionu koji prima 68.700 gledalaca.

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×