{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Verner rekao ’da’ Liverpulu! Još dva uslova da se transfer realizuje

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
Ništa pre 15. juna
no_image.png

Koketiranje Liverpula i Tima Vernera traje već duže od godinu dana, a nemački napadač je rekao Redsima da želi kod njih narednog leta, javlja Skaj Sports.

Prema saznanjima engelskih novinara iz Skaja, Verner je razgovarao sa ljudima iz Liverpula i izrazio želju da pređe na Enfild posle ove sezone. Međutim, isti izvori saznaju da se transfer sigurno neće realizovati pre 15. juna i potrebno je da se ispune još dva uslova.

Verner ima ugovor sa Lajpcigom na još godinu što znači da Nemci moraju da ga prodaju u sledećem prelaznom roku ili rizikuju da ostanu bez obeštećenja za godinu dana. Ovaj prvi scenario je realan i nadaju se da će od Vernerovog obeštećenja zaraditi 60.000.000 evra. Toliko iznosi njegova otkupna klauzula koja ističe 15. juna i koju Liverpul (za sada) ne želi da plati.

Šampion Evrope je objasnio Verneru da želi da ga dovede ali da nema nameru da plati pomenutu klauzulu. Na Enfildu smatraju da je to visoka cena za igrača koji ulazi u poslednjih godinu dana ugovora. Liverpul će sačekati da klauzula istekne 15. juna i onda će razgovarati sa Nemcima o visini obeštećenja nadajući se da će proći jeftinije. Na ruku im ide želja igrača koji bi mogao da izvrši pritisak na Lajpcig i da spusti cenu.

Drugi uslov za realizaciju transfera je garantovana bitna uloga i minutaža nemačkog napadača u timu Jirgena Klopa. Iako je sjajan igrač, Verner dolazi u žestoku konkurenciju gde su tri mesta u napadu rezervisana za Firmina, Salaha i Manea. Nemac hoće garancije da će makar biti u ravnopravnom statusu kao pomenuta trojka. To je nešto što će morati da reguliše Jirgen Klop, ali s obzirom na veliku želju da dovede Vernera i na kvalitet Lajpcigovog napadača, to ne bi trebalo da bude problem. Liverpul igra mnogo utakmica na svim frontovima, a naredne zime se igra i Kup afričkih nacija zbog kojeg bi Liverpul na mesec i duže dana mogao da ostane bez Sadija Manea i Mohameda Salaha što bi otvorilo prostor za veliku minutažu Tima Vernera.

Sada je sve na Liverpulu koji mora da povuče sledeći potez. Verner je uradio što je do njega i dao Redsima prednost u odnosu na ostale zainteresovane klubove poput Barselone, Intera, Real Madrida i ostalih...

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×