{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Verner odjavio Bajern: Želim u inostranstvo

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Liverpul sve bliži nemačkom napadaču
no_image.png

Gde će Timo Verner, još se ne zna. Ali se zna da neće ostati u RB Lajpcigu posle ove sezone. Nemački napadač više i ne krije da planira transfer i javno govori o mogućnostima za nastavak karijere koje su pred njim.

A izgleda da se zna i da neće preći u Bajern. Što u neku ruku najviše odgovara i Lajpcigu koji ne želi da pojačava direktnog konkurenta. Vernera su do sada najviše povezivali sa prelaskom u Liverpul čiji trener Jirgen Klop ga prati duže vreme i ranije je pokušavao da ga angažuje. A ni Verner nema ništa protiv...
„Bajern je veliki klub, Hansi Flik je pokazao da je sjajan trener, ali nema potrebe da pričamo o tome. Ako budem menjao klub, radije bih u inostranstvo nego u Bajern. Odgovarao bi mi izazov prelaska u drugu ligu više nego da ostanem u Bundesligi. Naravno, potrebno je da postoji obostrana želja. Zato sam pre nekoliko godina i izabrao Lajpcig jer mi je nudio ono što sam želeo“, rekao je Verner za Bild.

Nemački napadač ima ugovor do leta 2021. godine i otkupnu kaluzulu od 60.000.000 evra što znači da je naredno leto poslednja šansa za Lajpcig da zaradi na njegovoj prodaji. Liverpul ne krije da je zainteresovan, ali im je u ovim okolnostima cena skupa i nadaju se da bi mogla da ga angažuju za manje para. Ipak, iz Lajpciga poručuju da neće biti popusta.
„Moraćemo da prodajemo pre nego što krenemo u kupovinu. Možemo da prodamo nekolicinu igrača, ali nećemo ih prodavati ispod njihove realne vrednosti. Za nas kao klub ne bi dobro izgledalo da ih pustimo za manje cene. To se odnosi na Vernera i Upamekana“, rekao je Lajpcigov sportski direktor Oliver Minclaf.

Pored Liverpula koji je najviše zagrizao za Vernera, kao zainteresovani klubovi su se do sada pominjali i Real Madrid, Barselona i Inter.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×