{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Veljko Paunović: Igrao sam sa „ubicama“, ali talenat poput Jovićevog nisam video

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 2
Bivši selektor omladinske reprezentacije pohvalno o novom špicu Reala
no_image.png

Vest da je Luka Jović postao novi člna Real Madrida snažno je odjeknula i na mestu gde fudbal nije među primarnim sporotvima. I ne samo da je odjeknula, nego iz Sjedinjenih Američkih Država stiže pozitivan odjek što je jedan Srbin, posle tačno dve decenije obukao dres kraljevskog kluba.

Raduje se tom poslu Veljko Paunović, trener Čikago Fajera, koji je pravi fudbalski globtroter, promenio je u karijeri 12 klubova, pet država, dva kontinenta, pa je pozvan da sudi u kvalitetima momka iz „klade 1997“.
„Reč je o jednom od najvećih talenata koje sam ikad video. A igrao sam sa „ubicama“ kao što su Kristijan Vijeri, Džimi Flojd Haselbajnk, Fernando Tores, Ljuboslav Penev“, nabraja Paunović, nekadašnji prvak sveta sa Srbijom na Mundijalitu, 2015.

Njegova ocena Jovićevih kvaliteta ide toliko daleko da mu predviđa meteorski uspon. Iako deluje da osle Reala nema dalje, da je to to, srpski stručnjak je uveren da Luka može da nadmaši učinak prethodnih golgetera sa prostora SFRJ, koji su nosili dres Madriđana.
Što se mene tiče, Luka je najveći talenat sa prostora Balkana u poslednjih 20 godina. Imali smo posle Mijatovića i Šukera, velike igrače, stvarali igrače na drugim pozicijama u timu, međutim, na ofanzivnom delu terena niko nije kao Jović. Prvi put imamo takvog fudbalera“.

Iako ga je trenirao kraktko, za vreme omladijskog staža, Paunović je još u tinejdžerskom dobu uočio Lukine mogućnosti u mlađim reprezentativnim kategorijama.
Još 2014, zbog toga što je bio izuzetno razvijen i fizički nadmoćan u odnosu na ostatak generacije, prebacili smo ga u stariju kategoriju, omladince. Rođen je 1997, što znači da je praktično igrao sa tri godine starijom generacijom kad smo formirali selekciju. Stigli smo do polufinala Prvenstva Evrope 2015, imali smo u tom timu i Nikolu Maksimovića i Sergeja Milinkovića Savića, igrače koji su napravili sjajne karijere kasnije, ali nam je nedostajao špic poput Jovića“.

I još nešto, umesto zaključka:
Samo jedno takmičenje nam je bilo dovoljno da spoznamo kakvim potencijalnom raspolaže i u kakvog fudbalera može da izraste. Real Madrid je doveo igrača velikog potencijala koji može samo da napreduje“, dodao je Veljko Paunović.

FOTO: Star sport

Najnovije vesti


×