{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Veliko poštovanje za ovog čoveka: Kuba Blaščikovski kupio Vislu da je spase gašenja

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Lični novac za spas voljenog kluba...
Veliko poštovanje za ovog čoveka: Kuba Blaščikovski kupio Vislu da je spase gašenja

Nekadašnji as Borusije iz Dortmunda - Jakub Blaščikovski (34), zauvek je kupio ljubav i poštovanje navijača Visle iz Krakova. Kada se vratio u januaru 2019. i počeo da igra za klub svoje mladosti bez nadoknade fudbalski svet mu se klanjao. Sada će biti zanimljivo videti reakciju javnosti pošto je popularni Kuba rešio da kupi Vislu i tako reši sve finansijske probleme ovog kluba. 

Klub iz Krakova već duže vreme ima poteškoća da preživi, a pandemija mu dodatno kvari "kliničku sliku". Zato je Blaščikovski rešio da zajedno sa još dvojicom prijatelja - biznismena, otplati sve dugove Visle i preuzme rukovođenje u potpunosti. 

Kao igrač, kapiten i sada kao predsednik.

Podsećanja radi, Kuba je poslednjih nekoliko meseci isplaćivao plate saigračima, krpio sve rupe koje bi se otvarale mada nije imao nikakvu obavezu, ali kroz nekoliko dana, kada papirologija oko preuzimanja kluba bude potpisana, direktorskoj i predsedničkoj karijeri i te kako će morati da se posveti.

Možda čak da još dublje zavuče ruku u džep...

Blaščikovski je dres prvog tima Visle nosio između 2004. i 2007. godine. Ime je stekao na Vestfalenu u žuto-crnoj opremi Dortmunda, da bi inostranbu karijeru posle kraće epizode u Fjorentini okončao u Volfzburgu. 

Visla je u trenutku prekida šampionata Poljske bila na 13. poziciji. Šampion je bila u 14 navrata. Poslednji put pre devet godina. Od tada ili stagnira ili propada. 

Kuba dolazi da to promeni.  

Najnovije vesti


×