{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Veliki sastanak u UEFA: Odlaganje Eura, gubitak od 300.000.000 evra, magla oko Lige šampiona i Lige Evrope

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Ceo evropski fudbal čeka danas odluku posle video- konferencije
Veliki sastanak u UEFA: Odlaganje Eura, gubitak od 300.000.000 evra, magla oko Lige šampiona i Lige Evrope

Dve sedmice spekulacija, pominjanje raznih raspleta u brojnim uglednim medijima… Fudbal u Evropi je u velikoj većini zemalja stao, a konačnu odluku o tome šta nas čeka u bižoj budućnosti doneće danas UEFA na velikoj video-konferenciji zajedno sa predstavnicima 55 evropskih Saveza. Vrlo važno: video konferencija biće samo konsultativne prirode. UEFA će preseći na sednici Izvršnog odbora.

Vest još nije obelodanjena, ali gotovo izvesno je da će evropsko prvenstvo zakazano za jun ove godine biti odloženo. Po svojoj prilici za godinu dana. Takav rasplet nagovestila je odluka o ukidanju martovskih baraža, koji je trebalo da igra i selekcija Srbije u Norveškoj. Juče se pojavila vest da bi spisak svih učesnika evropske smotre fudbala trebalo da dobijemo u junu.

DA LI ĆE EVROPSKO PRVENSTVO U FUDBALU POČETI 2020. GODINE? DA - 2,11; NE - 1,65!

Naravno, neće sve ići tako glatko na velikoj konferenciji UEFA. Virus korona je napravio veliki finansijski gubitak, rezervisani su brojni hoteli za potrebe Prvenstva Evrope, tu su i ulaganja sponzora i nosilaca televizijskih prava. Nezvanično, UEFA traži od 55 nacionalnih Saveza da pokriju trošak od 300.000.000 evra. To je čvor koji će danas morati da se preseče.

Odlaganje Prvenstva Evrope značilo bi da će ovogodišnja Liga šampiona I Liga Evrope biti odigrana do kraja. Po ubrzanoj proceduri kada uslovi za to budu dozvolili, I kada pandemija virusa korona bude zaustavljena. A veliko je pitanje kada će se to desiti.

Postojala je ideja – naravno ne zvanična – da se mečevi četvrtfinala igraju po ubrazanoj proceduri. Dakle, samo jedna utakmica čiji domaćin bi bio odlučen žrebom ili bismo imena polufinalista dobili posle borbe na neutralnom terenu. Isto tako pominje se mogućnost odigravanja Fajnal fora u Istanbulu (Liga šampiona) I Gdanjsku (Liga Evrope).

Izvesno je samo da Uefi manjka termina. Posebno, što bi naredne evropske kvalifikacije trebalo već da počnu krajem juna. Posebno, što se ne zna šta će biti sa nacionalnim prvenstvima. Vreme velikih odluka.

(Foto: Reuters)
 

Najnovije vesti


×