{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Velika zavera protiv Mančester Sitija: Osam engleskih klubova mu ne da u Ligu šampiona

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 11
Klubovi traže da kazna UEFA ostane na snazi sve dok ne prođe saslušanje u Lozani
Velika zavera protiv Mančester Sitija: Osam engleskih klubova mu ne da u Ligu šampiona

Fudbalski rat u doba korone! I to u kolevci fudbala. Udarci ispod pojasa, zabadanja noža u leđa, saplitanje, to su ipak potezi svojstveni nekim drugim, egzotičnijim destinacijama od Engleske.
Fer-plej, bele rukavice i sportsko rukovanje su, izgleda, zaboravljeni relikti prošlosti i u Premijer ligi. Jer, kako drugačije protumačiti takav potez da dok traje pandemija virusa korona na svetskom nivou, osam klubova napravi front protiv - šampiona.

Na udaru je Mančester siti. Dobro, teško da iko može da mu stane na bok kada se zna kakve je brljotine pravio u prethodnom periodu, pa je dobio dve godine zabrane igranja u Ligi šampiona od UEFA. Građani su sigurni da su ispravni, da je sve to greška, podmetačina, lažna optužba i žalili su se Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Dok se čekalo da saslušanje počne, počela je - korona. Sud je prestao sa radom do daljeg, a i kada počne ponovo da funkcioniše, ko zna kada će slučaj Mančester Sitija doći na red. Šampion Engleske je poslao apel da mu se kazna suspenduje dok ne dođe vreme za saslušanje, ali...

Tu dolazimo do ključne stavke: Osam od 10 klubova iz gornjeg dela Premijer lige poslalo je dopis istoj advokatskoj kući u kojima insistiraju da kazna protiv MančesterSsitija mora da ostane na snazi dok saslušanje u Lozani ne prođe! Dakle, osam klubova je protiv toga da Građani igraju u Ligi šampiona naredne sezone i traže da to mesto pripadne drugom klubu, koji to izbori po poziciji na tabeli, objavio je Dejli mejl.

Da li u Sitiju znaju za tu zaveru protiv njih ili ne, nije poznato, ali ostali tvrde da su na Itihadu - prekardašili.
"Što je previše - previše je! Predugo Siti izvrdava pravila i traži rupe u zakonu, na štetu nekog drugog kuba koji ne može do Lige šampiona. Bilo bi skandalozno da nekako zaobiđu i ovu kaznu", rekao je izvor Dejli mejla iz jednog od klubova.

Iz prvih deset, jedina dva kluba koja nisu ušla u konspirativni tabor su, naravno, Mančester siti i - Šefild junajted.

Zanimljiva je situacija sa tabelom: po trenutnom plasmanu u Ligu šampiona bi išli Liverpul, Lester, Čelsi i Mančester junajted umesto Mančester sitija. A, Šefild junajted je sedmi sa utakmicom manje od konkurencije. Ako bi pobedio u tom meču, on bi izbio ispred Crvenih đavola. 
Foto: Reuters

Najnovije vesti


×