{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vela otvoreno: Ne volim fudbalsku industriju! Za navijače je strast, ali za nas igrače...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
"Za mene je fudbal posao", kaže Meksikanac
Vela otvoreno: Ne volim fudbalsku industriju! Za navijače je strast, ali za nas igrače...
©AFP

Aktivni MVP MLS lige, Karlos Vela, govorio je za meksičke medije o tome kako je mogao da pređe u Barselonu u januaru 2019. godine, ali je Los Anđeles FC stopirao to u poslednjem momentu. Ipak, nije samo to bila tema, već je posebno interesantno kako je Vela predstavio svoje viđenje fudbala.

Okidač za seriju izjava bilo je pitanje koje se odnosilo na to zašto Vela ne igra u reprezentaciji, a tako dobro igra u MLS ligi.

To je Meksikanca pokrenulo na niz zanimljivih odgovora...
"Ne sviđa mi se fudbalska industrija . Ali da, volim da igram. Istina je da sam prošao kroz mnogo toga do sada i tada vidite da je ovo posao”, počeo je Vela razgovor za meksički magazin GQ, a prenosi ESPN.

Potom se potrudio da to malo bliže i podrobnije objasni.
Nama nije kao navijačima. Sa njihove tačke gledišta fudbal je strast i osećanje. Kao igrač, vidiš šta vidiš, kako nas tretiraju i kako se ponašaju prema nama, onda završiš tako što to gledaš kao na posao”.

Kaže, kada je slobodan ne voli da gleda utakmice.
"Jednostavno kažeš: Dobro sam, odlično, a ako nisam, moram da znam šta je najbolje za mene i to je to. Nisam osoba koja voli da gleda utakmice, ali to ne znači da ne volim fudbal. Koristim slobodno vreme za druge stvari", rekao je Vela.

Vela se osvrnuo i na neuspeli prelazak u Barselonu. Sve se odigravalo početkom 2019. godine, ali se nije realizovalo. Bilo je blizu...
"Barsa je postavila scenario da budem tamo četiri meseca i to sam prihvatio jer sam video sve kao veliku mogućnost. Nisam rekao: "Hej, hoću dve godine da mi date, i ako mi ne date neću da idem". Rekli su četiri meseca i išao bih na toliko. Ali, Los Anđeles FC mi nije olakšao. Iako je to donekle i razumljivo. Na kraju, oni su gledali najbolje za sebe kao i svi što radimo. Pokušao sam, nije uspelo i nema problema jer sam više nego srećan ovde gde jesam", rekao je Vela.

FOTO: ©AFP

Najnovije vesti


×