{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vejn Runi: Kao evertonovac i bivši igrač Mančestera kažem – Liverpul zaslužuje titulu

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 7
"Bili su fantastični", priznaje napadač Derbija
Vejn Runi: Kao evertonovac i bivši igrač Mančestera kažem – Liverpul zaslužuje titulu

Odigrati sezonu do kraja, po svaku cenu, kad god to uslovi da dozvole ili je proglasiti gotovom i dodeliti titulu vodećem timu na tabeli. Ili, pak, poništiti celo prvenstvo, kao da se nije ni igralo.

To isto pitanje muči ljude po svim ligama Evrope. I čelnike liga i čelnike klubova, igrače, navijače. Ima prvenstava gde je između prvog i drugog bod ili dva razlike. Ili kao u Turskoj, samo ih gol-razlika razdvaja. Kako onda proglasiti prvaka za zelenim stolom?

A, ima i onih liga gde je prvi toliko odmakao napred, da ga konkurencija do kraja sezone ne bi stigla. Kao što je u Engleskoj, na primer, gde Liverpula samo dve pobede dele da i matematički osvoji titulu koju čeka 30 godina. I ko bi onda smeo da poništi prvenstvo i da kaže „puj pike, ne važi“?

Svoj glas ovim povodom dao je i Vejn Runi, jedan od najboljih fudbalera Engleske u 21. veku. Za njega nema dileme, Liverpulu mora da se dodeli titula.
Liverpul će biti prvak Premijer lige. Kao što možete da zamislite, navijači Evertona me zovu na telefon i govore mi „Sezona mora da se poništi“ i naravno da deo mene, kao evertonovca i kao bivšeg igrača Mančester junajteda, misli da bi to bilo dobro. Ali, ne! Liverpul je bio fantastičan. Toliko toga su uložili u ovu sezonu. Zato zaslužuju titulu. Možete li da zamislite da neko 30 godina čeka ovo i da mu to neko oduzme. Sezona 2019/20 mora da se završi, pa čak i po cenu da izgubimo deo naredne“, napisao je Runi u svojoj kolumni za Sandej Tajms.

Nekadašnji engleski reprezentativac je dodao da niko ne može da zna do kada će prekid sezone trajati, ali i da je protiv toga da se igra bez publike, jer to opet zahteva dolazak određenih službi na stadione.
Ne bih se začudio ni ako bi kraj tekuće sezone bio na kraju 2020. godine. Fudbal, kao i industrija, mora da prati savete nadležnih i da preduzima sve preodstožne mere u ovoj situaciji. I zato je za mene neprihvatljivo da se sezona nastavi bez publike, jer bi opet lekari, policija, redari, morali da dolaze na stadion u ovo doba kada su nam daleko potrebniji na nekim drugim mestima“, poručio je Vejn Runi, trenutno na radnom mestu napadača Derbi Kauntija.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×