{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Veća plata nego pozajmica: Onjekuru dobio i sjajne bonuse

/ Izvor: mozzartsport
Galatino drugo pojačanje
no_image.png

Zameraju često Turcima da dovode istrošene zvezde, ima i onih koji primećuju u najmanju ruku čudne rezultate, ali poslednjih godina fudbal u tamošnjoj Superligi je napredovao ne samo u smislu da se čak četiri kluba bore za titulu, već da oni najveći ništa ne skrivaju, nego kako koje pojačanje dovedu odmah javnosti predstave i finansijske detalje posla.

Takav je slučaj sa Henrijem Onjekurom, kog je Everton opet prosledio na pozajmicu. Posle sezone provedene u Anderlehtu, 21-godišnji Nigerijac preselio se na Bosfor i obavezao da na Turk telekom areni ostane do 31. maja 2019.

Galata je izašla sa sledećim podacima:
800.000 evra – pozajmica Evertonu
1.200.000 evra – plata igraču
10.000 evra – bonus za svaku pobedu u prvenstvu
10.000 evra – bonus za svaku pobedu u takmičenjima UEFA
5.000 evra – bonus za svaku pobedu u Kupu Turske

Pažnju javnosti Henri Onjekuru je privukao u dresu belgijskog Eupena, prošlog leta Everton ga je kupio za 8.000.000 evra, ali je ovo druga sezona da ga šalje na zajam. Nadaju se Englezi da će Nigerijac napredovati, pa da im se narednog leta vrati i pokuša da doprinese uspesima tima za koji je vezan ugovorom do 2022.

Pre Onjekura stigao je u Galatasaraj bez obeštećenja Muhdat Čelik, napadač Ahisara, dok je od Intera otkupljen ugovor levog beka Juta Nagatoma za 2.500.000 evra, pošto se Japanac dokazao na pozajmici.

FOTO: www.galatasaray.org

Najnovije vesti


×