{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Već se zna: Srbija ako ode na EP igraće u grupi sa Engleskom

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 57
Pobednik baraža Lige nacija C ide u grupu D, koja će se igrati u Londonu i Glazgovu
Već se zna: Srbija ako ode na EP igraće u grupi sa Engleskom

Ostalo je do baraža više od tri meseca, dalek put čeka još Srbiju do plasmana na Evropsko prvenstvo, ali ako pregrmi Norvešku, pa onda i finale, već zna u kojim će gradovima igrati i ko će joj biti rival iz prvog šešira!

Prema svim proračunima koje su radili vodeći svetski mediji, a posebno engleski, pobednik baraža Lige nacije C, a tu će igrati Srbija, biće u grupi sa Engleskom na Evropskom prvenstvu! Istina, Ostrvljani se nadaju da će to biti Škotska, a ne Orlovi, pogotovo što će se utakmice te grupe u svakom slučaju igrati u Londonu i Glazgovu!

Žreb za grupe će tek da se održi 30. novembra u Bukureštu, ali već sada se zna ko su potencijalni rivali Srbije, naravno, ako se plasira na šampionat.

Iz drugog šešira bi u grupu D sa nama i Englezima mogli Francuska, Poljska, Švajcarska ili Hrvatska.

A, što se tiče trećeg šešira, potencijalni rivali su Portugalija, Turska, Austrija, Švedska i Češka.

Dakle, kada bi moglo da se bira, neka najlakša moguća grupa bi bila Engleska, Poljska, Austrija i Srbija, a najteža, da se digne kosa na glavi, Engleska, Francuska, Portugalija i Srbija!

Svakao da bi mnogo tenzije diglo kada bi se u grupi zajedno našle Hrvatska i Srbija, ponovo bi se budili duhovi koji nemaju mnogo veze sa fudbalom.

Sve kada se sabere, vidi se da će žreb za grupe Evropskog prvenstva biti poludirigovan, jer svaka zemlja koja je domaćin turnira, a koja se kvalifikovala, igraće dve utakmice na svom terenu. Ako se desi da se u grupi nađu obe zemlje domaćina, kao što bi u teoriji to mogle da budu Engleska i Škotska (a nadamo se da neće), onda će žreb odrediti ko će biti domaćin u međusobnom susretu.

Isto tako, već se zna da će u grupi B igrati Rusija i Danska, a gotovo sigurno i Belgija i Finska. 

Ovako izgledaju projekcije žreba za Evropsko prvenstvo:

Grupa A: Italija,  Francuska/Poljska/Švajcarska/Hrvatska,  Portugalija/Turska/Austrija/Švedska/Češka,  Pobednik Lige nacija D

Grupa B: Belgija, Danska, Rusija, Finska 

Grupa C: Ukrajina, Holandija,  Portugalija/Turska/Austrija/Švedska/Češka,  Pobednik Lige nacija A

Grupa D: Engleska, Francuska/Poljska/Švajcarska/Hrvatska,  Portugalija/Turska/Austrija/Švedska/Češka,  Pobednik Lige nacija C

Grupa E: Španija,  Francuska/Poljska/Švajcarska/Hrvatska,  Portugalija/Turska/Austrija/Švedska/Češka,  Pobednik Lige nacija B

Grupa F:  Nemačka,  Francuska/Poljska/Švajcarska/Hrvatska,  Portugalija/Turska/Austrija/Švedska/Češka,  Kvalifikant iz grupe E (Mađarska, Vels, Slovačka) 

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×