{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Varnice u Bajernu: Flik hoće Gvardiolinu moć! Uskoro dobijamo odgovor na pitanje - koliko se po odlasku u penziju pita Uli Henes?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 10
Navijači su uz trenera...
Varnice u Bajernu: Flik hoće Gvardiolinu moć! Uskoro dobijamo odgovor na pitanje - koliko se po odlasku u penziju pita Uli Henes?

Dobri rezultati u poslednjih nekoliko meseci i što je najvažnije povratak Bajernovog identiteta kroz igru i stil, učinili su da se navijači vežu za privremenog trenera Hansija Flika. Isto tako i najvažniji ljudi iz klupske uprave zadovoljni su onim što je Flik doneo, pa malo ko još pominje promenu šefa struke na leto. Nameće se logičan zaključak - Bajern će u novu sezonu sa čovekom koji ga je preporodio. 

Oseća podršku sa svih strana očito i sam Hansi Flik, pa se odvažio da uđe u tihi sukob sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem. Braco jeste relikt one prošle vlasti u kojoj je glavnu reč vodio Uli Henes - njega je i postavio bivši predsednik, da bude specijalni izaslanik i veza između tima i glavnokomandujućih - međutim Ulijev uticaj i dalje je dovoljno snažan da bi Salihamidžić bio tek zako "ispreskakan".

Gde je nastao spor?

Jednostavno - Flik želi da se više pita o transfer-politici. Otuda nemački mediji postavljaju pitanje: da li bi Hansi Flik mogao da se izbori za status najmoćnijeg trenera Bajerna još od Pepa Gvardiole?

Povod za prve varnice bio je David Alaba. Flik je jasno stavio do znaja Salihamidžiću da želi da klub uradi sve što je u njegovoj moći da produži saradnju sa austrijskim defanzivcem, a Braco to i nije baš ozbiljno shvatio, pa je bez mnogo razmišljanja prihvatio predlog Pinija Zahavija da se uđe u priču sa Mančester Sitijem i Alaba ponudi kao deo transfera Leroja Sanea. Kontakti su uspostavljeni, ali nisu daleko otišli, jer je David Alaba odbio selidbu u Englesku. Što opet ne znači da će ostati, pošto ga žele Real i Barselona...

Flik, dakle, hoće mnogo veće ingerencije kada je u pitanju formiranje tima za sledeću sezonu i svoj zahtev temelji da dobrim rezultatima, odnosno podršci navijača i dobrog dela klupskih struktura. Ukoliko bi mu se izašlo u susret on bi bio daleko moćniji i od svog prethodnika Nika Kovača i od Jupa Hajnkesa u poslednjem mandatu i od Karla Ančelotija. Svima njima bilo je dozvoljeno da iznesu želje, ali odluku bi na kraju uvek donosili sportski direktor, Henes i Rumenige. Ta praksa poštovala se otkako je otišao Gvardiola, čije reči se nisu baš dopale ljudima iz uprave kada je došao: "Hoću Tijaga Alkantaru! Tijago ili ništa!"

Na tome je Špancu najviše zamerao počasni predsednik Franc Bekenbauer, pa su u klubu rešili da im se trener ne meša u odluke u narednim godinama. 

Ali izgleda da je novi izazov pred konzervativnom i strogom upravom bavarskog giganta.

Pa da vidimo ko je jači - Hansi Flik ili Braco Salihamidžić? Možda to ujedno bude i dogovor na pitanje koliki je uticaj Ulija Henesa ostao u Zebener štrase posle zvaničnog odlaska u penziju...

Najnovije vesti


×