{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
FSS čini napore da od jula zaživi u Superligi
no_image.png

Mesecima ništa, mrtvo more, kao da se ništa ne dešava, ali izgleda da se nešto iza brda valja u Fudbalskom savezu Srbije. Kako stvari stoje, ulažu se svi napori da već od leta 2020. godine, od sledeće sezone, VAR sistem zaživi i u Superligi Srbije.

Iako nema zvaničnih informacija o tome, jer je preporuka iz UEFA da se ne daju, niti zacrtavaju vremenski okviri kada bi VAR tehnologija mogla da zaživi na utakmicama naše elitne divizije, Žurnal saznaje da u FSS ubrzano rade na tome da se ovaj sistem već u julu nađe i na srpskim terenima.

VAR je bio jedna od tema na sastanku predsednika FSS Slaviše Kokeze sa prvim čovekom FIFA Đanijem Infantinom, a predstavnici našeg saveza bili su nedavno na sastanku sa kolegama iz Hrvatske upravo da bi se upoznali sa svim detaljima oko uvođenja i korišćenja video tehnologije, pošto će naše komšije već u prolećnom delu sezone da počnu da koriste ovu pomoć na utakmicama prve lige.

Koliko god bilo onih koji su grlati u kritikovanju VAR tehnologije, ona je zaživela u svim vodećim ligama sveta, a od proleća će i na svim utakmicama dva evropska kupa, tako da povratka na staro više nema i za dobrobit fudbala u Srbije je da što pre uhvatimo taj „voz“, koji je uveliko krenuo sa početne stanice.

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×