{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vapaj iz Rumunije: Ako pauza potraje, nećemo imati para za plate igračima

/ Izvor: mozzartsport
Panika u taboru Botošanija
Vapaj iz Rumunije: Ako pauza potraje, nećemo imati para za plate igračima

Strahovit udarac za fudbal će doneti prekidi prvenstava širom sveta. Pre svega strahovit na ekonomskom planu, jer utakmica nema, nema „proizvoda“, pa samim tim nema ni prihoda, a onda su i plate igračima, odnosno „radnicima“ ugrožene.

Prvi takav vapaj na sav glas čuje se iz Rumunije. Valeriju Iftime, vlasnik Botošanija, otvoreno je priznao da će se klub naći na ivici egzistencije ako se kriza zbog korone nastavi još koji mesec.

Doduše, ne nudi ni on neko rešenje, niti ga ima bilo ko u fudbalskom svetu u ovom trenutku, ali razloga za brigu svakako da ima.
Svi sada sedimo i čekamo da vidimo šta će UEFA da kaže na sastanku u utorak. Pričao sam sa čelnicima FS Rumunije i objasnio sam im kakva je situacija kod nas. Mogu još mesec dana da isplatim zarade svima bez problema, ali ako se pauza produži do leta, imaću ogromne probleme“, rekao je Iftime.

Gazda Botošanija je objasnio na koji način posluje njegov klub i zašto će se naći u problemima.
Prvo, ukoliko se liga ne nastavi, siguram sa da se TV stanice neće lako pomiriti sa ovakvom situacijom, a 50 odsto našeg budžeta dolazi iz tog izvora. Drugo, imaćemo probleme sa sponzorima, jer niko neće želeti da ostane da finansira klub ako ne igramo fudbal. I treće, doći će prelazni rok, a nećemo moći nikog da prodamo. Zbog svega toga moraću ponovo da pregovaram sa igračima oko plata, jer ove sadašnje neću moći da im isplatim, ako ne bude fudbala još nekoliko meseci“.

A, tim Botošanija već je na ivici da se raspe.
Većina stranih fudbalera, koji nemaju supruge i mnogo prijatelja u ovom gradu, tražilo je od mene da ih pustim kućama. Zamolio sam ih da sačekaju utorak, da čujemo odluku UEFA. Ne mogu da ih pustim da odu dok ne saznamo da li će se liga nastaviti. A, ako sad odu, pa prvenstvo uskoro krene, moraće 14 dana da budu prvo u karantinu. Ali, nije sve ovo samo problem Botošanija, mnogo klubova u Rumuniji je u istoj situaciji“, istakao je Iftime.

Mnogi klubovi na istoku Evrope, dodali bismo...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×