{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srbin može da ide
Vanja Milinković Savić je višak

Dok Sergeju Milinkoviću Saviću cvetaju ruže u Laciju, njegov brat Vanja nije u baš u dobroj situaciji.

Srpski golman je višak u Standardu iz Liježa i može da ide. To je saopštio Standardov trener i golmanska legenda evropskog fudbala Mišel Prudom.
“Znamo u kakvoj je situaciji Vanja. Ako nađe klub, može da ide. Doveli smo ga na pozajmicu i nećemo ga otkupiti na kraju sezonu. Već smo mu to rekli”, rekao je Prudom.

Milinković Savić je letos došao u Lijež iz Torina na pozajmicu s pravom otkupa za 3.400.000 evra. Branio je na tri meča Lige Evrope u kojima se nije proslavio, dok u belgijskom šampionatu nije dobio šansu da debituje pored prvog golmana Arnoa Bodara (21), koji je dete kluba i iskoristio je šansu ove sezone.

Milinković Savić će se ove zime najverovatnije vratiti u Torino sa kojim ima ugovor na još godinu i po dana, ali je malo verovatno da će tamo dobiti šansu jer je Salvatore Sirigu fenomenalan na golu Bikova. Verovatno će se opet tražiti neko rešenje za pozajmicu.

Vanja je imao zanimljiv put u karijeri. Kao talentovanog omladinca iz Vojvodine ga je kupio Mančester Junajted, ali tamo nije dobio šansu i otišao je besplatno u poljsku Lehiju. U Poljskoj je dobro branio i obezbedio 2.600.000 evra težak transfer u Torino. Iz Torina je išao na  pozajmice u SPAL, Askoli i sada u Standard, ali nigde nije uspeo da se izbori za status prvog golmana. Ipak, i dalje je mlad, ima 22 godine i još mnogo vremena da oživi karijeru. 

(FOTO: MN Press)

 

Najnovije vesti


×