{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Van Dajka ne drma euforija: Naučili smo lekciju prošle sezone

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Veliko je devet bodova, ali nije još kraj
Van Dajka ne drma euforija: Naučili smo lekciju prošle sezone

Trese euforija navijače Liverpula. Prošlo je 12 kola, a Crveni već imaju devet bodova više od šampiona Mančester sitija, kojeg je i tukao prošlog vikenda u velikom derbiju Premijer lige (3:1).

Sve, dakle, ide na vodenicu tima Jirgena Klopa, sve navodi na to da će šampionska kruna, koja se čeka još od 1990. godine, najzad da “stigne” na Enfild roud. Svi su u euforiji, osim igrača i menadžera. Komandant odbrane Virdžil van Dajk upozorava da njegov tim još ništa nije osvojio, te da nema razloga za preterano slavlje.

LIVERPUL ŠAMPION ENGLESKE - KVOTA 1,40

Ali, ne krije da su na Enfildu svi prezadovoljni kako sezona odmiče.
U dobroj smo poziciji, to ne možemo da negiramo. Svi znamo, ipak, da je preduga sezona da bismo već sada slavili što imamo devet bodova prednosti. Naš mentalitet je takav da samo gledamo da nastavimo sa dobrim igrama, kao što je bila ova protiv Sitija. Takav stav bismo trebali da imamo i na narednim utakmicama”, upozorava Van Dajk.

A, kao najbolja opomena igračima Liverpula stoji nad glavom – prethodna sezona. Igrali su sjajno, ali mali period krize koštao ih je trofeja.
Mnogo toga smo naučili iz prošle sezone. Kako onih dobrih stvari, tako i onih koje moraju da se poprave. Nadam se da ćemo ovog puta reagovati drugačije i da ćemo biti sve bolji i bolji. Potrebna je i doza sreće da se dobro prođa cela sezona, pa smo zbog toga veoma zadovoljni situacijom u kojoj smo”.

Trijumf nad Sitijem je posebno lansirao euforiju među navijačima do neba. Pao je veliki rival, šampion, koji je prošle sezone odneo Liverpulu titulu ispred nosa.
Svi su srećni zbog pobede, ali ne verujem da će nas to zaneti. Devet bodova je lepa prednost, međutim, mnogo je dobrih timova u ligi koji moraju da se pobede, mnogo teških terena koji moraju da se prebrode i zbog toga ne smemo da se opustimo”, podvlači Virdžil van Dajk.

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×