{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Od protivničkih igrača iz Premijer lige
Van Dajk sastavio ekipu za mali fudbal

Virdžil van Dajk je definitivno igrač koji je ispisao istoriju u Liverpulu i engleskom fudbalu. Godinama su Redsi vapili za kvalitetnim komandantom odbrane, a onda su dobili stub celog tima. Osim sjajnih defanzivnih karakterirtika, Van Dajk imponuje i plejmejkerskim kvalitetima, lidrestvom, samom pojavom na terenu...

Od njegovog dolaska, Liverpul je tim koji osim dobrog fudbala, osvaja i velike trofeje. Mnogi ga smatraju najboljim štoperom na planeti, a zbog stila igre deluje kao da bi bio sjajan igrač i na malom fudbalu. A koga bi Van Dajk izabrao sa sobom u ekipu za mali fudbal? To su ga pitali mediji u Holandiji. Uz uslov da bira samo protivničke igrače iz Premijer lige.

I popularni VVD je tako izabrao idelanu petorku.

Golman – Ederson (Mančester Siti)

„Ako mene pitate, reč je o izvrsnom golmanu. Ove sezone je dosta golmana imalo sjajnu sezonu, ali je ipak Ederson „najbolji od ostalih“. Iako ga ne mogu izabrati, moram naglasiti kako je ipak Alison broj jedan“.

Emerik Laport (Mančester Siti)

„Pokazao se kao jako važan igrač Sitija. Stvarno je jako dobar defanzivac i nije mi bilo teško da ga izaberem“.

Kevin de Brujne (Mančester Siti)

„Sad ispada kao da biram samo igrače Sitija, ali ovaj izbor stvarno ne treba previše da pojašnjavam. Pre svega moram istaći da je - osim što je vrhunski igrač - Kevin jednako tako i vrhunski čovek. Kada pričam o njegovim igračkim kvalitetama, nekad ispada kao da on fudbal gleda drugim očima od ostalih. Veliko poštovanje imam prema njemu“.

Hjong Min Son (Totenhem)

„Brz je, snažan i napravi probleme apsolutno svakom odbrambenom igraču na svetu. Sa obe strane je opasan, nebitno napada li vas sa leva ili sa desna“.

Pjer Emerik Obamejang (Arsenal)

„Ovaj izbor temelji se na onome što sam video ove sezone. Obamejan i Lakazet čine ubitačan tandem i teško je sa njima izaći na kraj. Takođe sam mogao odabrati Aguera jer je odličan igrač, ali ovo je moj izbor“.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×