{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Novi pokušaj da oživi karijeru
Valter Zenga opet u Seriji A!

Valter Zenga se vraća u Seriju A, sedeće na klupi Kaljarija do kraja sezone.

Tako je odlučio Kaljarijev predsednik Tomazo Đulini posle smene Rolanda Marana. Kaljari je sa Maranom u prvom delu sezone bio najprijatnije iznenađenje sezone, ali je onda krenuo strmoglavi pad forme. Bez pobede su već 11 utakmica, u tom periodu su osvojili samo četiri boda i trenutno su u seriji od tri poraza. Đulini je morao da smeni Marana.

Odlučio se za Zengu i trenera Kaljarijevog mladog tima Maksa Kancija. Oni će biti trenerski tandem koji će pokušati da izvuče Sarde iz krize. Đulinijeva želja je bio samo Kanci jer odlično poznaje situaciju u ekipi, ali je ipak procenjeno da je to rizična opklada jer on nema iskustva. Zato je odlučeno da mu iskustvom i harizmom pomogne Zenga. Legendarni golman i dalje drži neki rejting baš zbog te harizme i imena u italijanskom fudbalu.

Međutim, Zengini trenerski kvaliteti su sporni. On je u Italiji imao šansu u nekoliko klubova i pokazalo se da je ipak nedorastao trener za prvoligaški fudbal na Apeninima i da nema kvalitet. Jedini uspeh je imao u Kataniji, a kasnije je nizao neuspehe u Palermu, Sampdoriji i Krotoneu. Nije se proslavio ni na poslednjem zadatku, u drugoligašu Veneciji gde je takođe smenjen. Pre toga je sa uspehom radio u Steaui i Crvenoj zvezdi, promenio je i nekoliko klubova u arapskom fudbalu, a neuspešan mandat je imao u Vulverhemtponu.

Sada ima šansu da oživi Kaljari, ali i svoju trenersku karijeru.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×