{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Uzeće brdo para, zamenu neće da plate više od 20.000.000

/ Izvor: mozzartsport.com
Sužen izbor za Vernerovu zamenu - trojica tinejdžera...
Uzeće brdo para, zamenu neće da plate više od 20.000.000

Uspesi koje pravi već tri godine u nizu u elitnom rangu nemačkog fudbala, a posebno ove godine u Ligi šampiona, učinili su da se evropske ale ostrve kao nikad ranije na RB Lajpcig. Bikovi su duži niz godina poznati kao klub što majstorski brusi najveće talente, do sada su uglavnom uspešno odlevali velikanima, međutim izvesno je da im predstojećeg leta sleduje omanje čerupanje. Daleko od toga da će Lajpcig rasprodati tim, ali da će dvojice, trojice ponajboljih igrača morati da se odrekne - u to nema sumnje. 

Kada se govori o odlascima najčešće se pominju imena najboljeg strelca Tima Vernera i sjajnog štopera Dajota Upamekana. I dok se u klubu nadaju da bi visoka otkupna klauzula mogla da odbije interesente za mladog Francuza - spekuliše se ta ta suma iznosi oko 80.000.000 evra, zbog čega je Arsenal prošlog leta lagano odustao - Vernera više ništa ne može da zadrži u klubu. On je letos potpisao novi ugovor, Lajpcig je tako sprečio da ga izgubi bez nadoknade idućeg juna, ali tom prilikom zastupnici nemačkog reprezentativca ispregovarali su nisku izlaznu klauzulu. Nisku, imajuću u vidu kako cene rapidno skaču iz godine u godinu i posebno nisku ako u obzir uzmemo tekuću sezonu, odnosno brojke što stoje kraj Vernerovog imena.

A one kažu: 36 utakmica, 27 golova, 12 asistencija! Utisak je da sve ovo vredi mnogo više 55-60.000.000 evra, koliko iznosi ta klauzula, a kako javlja Bild

Tako u Lajpcigu ne žele previše da odugovlače. Hitno im je potreban napadač sličnog profila kako bi Julijan Nagelsman mogao da nastavi da radi na unapređivanju svoje filozofije. Ali bez obzira što bi teoretski mogli da zarade i do 140.000.000 evra, samo od dvojice pomenutih igrača, u RB-u ne planiraju da za zamenu izdvoje više od 20.000.000. A sve kako ni klupska filozofija ne bi trpela.

Bild donosi uži izbor koji su u Lajpcigu već napravili. U pitanju su najveća nada češkog fudbala, novi biser Santove fudbalske škole i momak kog je danski Kopenhagen lansirao ove sezone. 

Adam Gložek (17), Kajo Žorž (18) i Mohamed Darami (18).

Tinejdžer iz Češke ustalio se letos u prvom timu praške Sparte i mada još nije postao punoletan igra sa zrelošću kao da mu je 20+ godina. Upisao se u strelce u svim takmičenjima u kojima je igrao ove sezone, čak i u Evropi. Ukupno je postigao pet golova i zabeležio osam asistencija. Uklapa se u Vernerov profil, može da igra kao najistureniji napadač i posebno je opasan kada dejstvuje kao krilo ili polušpic. Pretpostavka je da bi za ovog momka RB Lajpcig morao da izdvoji najmanje 18.000.000 evra. Situaciju komplikuje to što Dortmund Gložeka vidi kao zamenu jednog dana, kada ode Erling Haland...

Brazilac Kajo Žorž poznato je ime širom Evrope, mada mu je tek 18 godina. Za njega se prethodnih meseci raspitivao Juventus. Radi se o klasičnom napadaču, teško može da zadovolji kao drugi napadač ili krilo, što mu umanjuje šanse da dobije "bitku" sa konkurentima. A i Lajpcig bi kod ovog momka imao najveću konkurenciju, jer odavno se već pominju PSV Ajndhoven i Real Madrid. Cena bi takođe mogla da komplikuje situaciju, Bild piše da ga Santos ne bi pustio ispod 20.000.000. 

Mohamed Darami iz Kopenhagena možda je najmanje interesantno ime, ali dobre veze Lajpciga sa danskim tržištem ne treba zanemariti. Sa Jusufom Poulsenom u potpunosti su uboli, a u takvim slučajevima klubovi se rado vraćaju na mesto "zločina". Daramiju je primarno mesto desno krilo. Puno ga je prethodnih dana ishvalio Ebe Sand i lično preporučio ljudima iz Lajpciga. procena je da bi Kopenhagen mogao da inskasira između 15 i 17 miliona ukoliko bi se Bikovi odlučili za ovog momka...

Najnovije vesti


×