{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Uvek je zanimljivo s Murinjom: Izvinjenje Dajeru za izmenu u 29. minutu i hvala sakupljaču lopti koji je asistirao za gol

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 16
Od Posebnog do Skromnog
Uvek je zanimljivo s Murinjom: Izvinjenje Dajeru za izmenu u 29. minutu i hvala sakupljaču lopti koji je asistirao za gol

Jedno je sigurno, sa Žozeom Murinjom nikad nije dosadno. Posebno kad uspe da, kao sinoć protiv Olimpijakosa, uz malo magije, dovede svoj tim do preokreta. Ima tu i do kvaliteta Totenhemovog tima naravno, ali ima i do Murinjove odluke da već u 29. minutu zameni Erika Dajera, pa i do jednog sakupljača lopti koji je “asistirao” za gol za izjednačenje.

Otud, malo neobična konferencija za novinare nakon pobede od 4:2.
Prvo što bih javno hteo da kažem, a to sam već uradio u svlačionici, jeste da se izvinim Eriku Dajeru. Najteži trenutak utakmice za mene nije bio kad je Olimpijakos dao prvi ili drugi gol nego kad sam ja morao da izvršim izmenu u prvom poluvremenu. Povredio sam igrača, a i samog sebe i važno je da igrač to shvati, ja sam imao sreće što je u pitanju veoma inteligentan momak, koji razume šta je tim. Nije bilo do njegove partije”, počeo je Murinjo.

Zašto onda izmena tako rano?
Gubili smo sa 0:2 i bili u veoma teškom trenutku i jedan centralni vezista je bio više nego dovoljan. Nije bilo zbog toga što je Dajer igrao loše, već da bi tim dobio drugačije opcije. Bio mi je potreban drugi igrač, Dele Ali, da im se uvlači između linija, u džepove. Pa sam birao između Dajera i Vinksa. Najbitnije je da smo se kvalifikovali, iako je Olimpijakos dobar tim”, obrazložio je Murinjo.

A onda i o sakupljaču lopti. Zaslužio je. Čim je video da se igrači grčkog tima nisu dobro postavili prilikom jedne lopte izbačene u aut požurio je da je vrati u igru i time je pokrenuo akciju koju je Hari Kejn završio golom za 2:2.
Volim inteligentne sakupljače lopte. I sam sam između 10. i 15. godine bio briljantan sakupljač lopti, a i ovaj momaj je briljantan. Dete razume fudbal, čita igru i upisao je asistenciju. Da bi to uradio moraš da budeš veoma dobar sakupljač lopti. Nije to samo da bi gledao u tribine, reflektore ili zvezde. On je tu da gleda utakmicu. Pokušao sam posle da ga pozovem u svlačionicu, ali je nestao”, završio je Murinjo.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×