{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Uroš Račić, Valensijin zalog za budućnost

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Mladi vezista dve godine uzastopno napravio značajan napredak u sazrevanju, tvdri Cdena Cope
Uroš Račić, Valensijin zalog za budućnost

Valensija je ove sezone imala devet igrača na pozajmicama, a srpski vezista Uroš Račić ostavio je najjači utisak, piše urednik portala Cadena Cope, Hose Manuel Segara, uz naslov „Uroš Račić, kralj pozajmice“.

Račić je praktično jedini igrač, uz levog beka Aleksa Senteljesa, koji je ostavio pozitivan utisak na pozajmicama od svih igrača. Čini se da je ključna bila saradnja sa portugalskim Famalikao, čiji su dres ove sezone obukla obojica igrača.

Cadena Cope kaže da je Račiću, koji je stigao iz Crvene zvezde za 2.000.000 evra, ovo druga uzastopna sezona u kojoj napreduje. Bio je odličan igrajući za Tenerife prošle sezone, a ove sezone je istaknuti starter u Famalikau. Od 29 utakmica na kojima je nastupao startovao je u 22 navrata. Postigao je tri gola, od kojih se pamti onaj efentkni protiv Moreirensea.

Račiću je zaista prijao period u novopečenom portugalskom prvoligašu. Ne samo da se dobro snašao, nego se svojim temperamentnom i odlučnošću izborio za važnu ulogu u timu Žoaa Pedra Souze. Lepo je to što ga Cope hvali, ali ostaje da se vidi šta će se dogoditi naredne sezone kada je u pitanju njegov status u Valensiji. Slepi miševi se trude da uvek igraju važnu ulogu u Primeri. Albert Selades se ove sezone odlučio za neke druge igrače, što je i prijalo Račiću, s obzirom da je dodatno napredovao.

Srpski vezista je nedavno proslavio 22. rođendan, ugovorom za klub sa Mestalje vezan je do leta 2022, tako da ima još dovoljno vremena da se izbori za svoje mesto pod suncem. Biće neophodno napraviti pravu procenu, jer će mu svakako biti bolje da odigra još jednu sezonu standardno u nekom drugom timu, nego da dobija šansu na kašičicu u Valensiji. Mnogo toga će zavisiti pre svega od planova kluba sa Maestalje.

Foto: Screen shot

Najnovije vesti


×