{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Navodno, jer mu klub iz Minhena garantuje mesto u startnih 11
no_image.png

Mladi Francuz Dajot Upamekano (21) izrastao je u vrhunskog štopera u poslednje dve godine. U dresu Lajpciga standardam je pune dve sezone, u tekućoj se posebno dobro istakao, u Ligi šampiona, pa otuda ne čudi što je nekoliko klubova stalo u red za njega. 

Prema večerašnjim informacijama iz njegove domovine, koje prenose i pojedini nemački mediji, Upamekano je izabrao novi klub. U pitanju je Bajern iz Minhena. Naravno, ovo ništa ne mora da znači, pošto se na kraju krajeva pita i Lajpcig, a njegov klub i dalje insistira na kompletnoj otkupnoj klauzulu - 58.000.000 evra. 

Navodno, trenutno su u toku pregovori između Upamekana i Lajpciga, da ta cifra bude umanjena. Bikovi jesu u dobroj poziciji, mogu da zanovetaju, ali ne smeju ni da se zanesu, jer teoretski, igrač bi mogao da odbije sve druge ponude, sačeka godinu dana i onda ipak ode u Minhen. I to bez obeštećenja, pošto mu na leto 2021. ističe ugovor. 

Sve to ostavlja prostor za ozbiljne pregovore na relaciji Bajern - Lajpcig. Ali ipak treba imati u vidu da Ditrih Matešic još nijednog igrača nije prodao Bavarcima i do sada je vrlo dobro odolevao. Pregovori, jasno, ne bi bili laki za šampiona Nemačke...

A igrač kalibra Dajota Upamekana i te kako je potreban Bajernu kada se uzme u obzir da je Džerom Boateng u velikom padu i da Hansi Flik želi da ga proda. Njegovim odlaskom na raspolaganju bi mu ostala samo dvojica "izvornih" štopera - Lukas Ernandez i Niklas Zule. Potreba za ozbiljnim centralnim defanzivcem, dakle, nije sporna. Upamekano slovi za najboljeg mladog defanzivca Francuske. Izuzetno je snažan, brzine mu ne manjka, pa čak ni tehnike. Ume da iznese loptu po 30-40 metara, a po potrebi može da "odglumi" i zadnjeg veznog.

Podsetimo, prethodnih meseci kao interesenti pominjani su bili Barselona, Totenhem i najčešće Arsenal. RB Lajpcig uvek je insistirao na punoj otkupnoj klauzuli i tako odbijao napade. Nadajući se u isto vreme da bi Upamekano mogao da pristane na nastavak saradnje. Ali za sada od toga nema ništa. Francuzi pišu da se za Bajern odlučio pošto je nemački prvak jedini mogao da mu garantuje mesto u startnih 11. 

S formom iz ove sezone, to mesto mu i pripada, nema ni najmanje sumnje...

Najnovije vesti


×