{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“Istina je da ćemo dobiti nove koordinate”, poručio počasni predsednik Bajerna.
Uli Henes o budućem fudbalu: Samo šarlatani prognoziraju

Svi prognoziraju dužinu pauze izazvane virusom korona, nude brojna rešenja I kombinacije, ali Uli Henes je nebrojano puta pokazao da zna da predvidi budućnost. Makar što se tiče fudbala. Počasni predsednik Bajerna pričao je za Kiker o aktuelnom trenutku, uveren da ćemo posle svega što je zadesilo čovečanstvo dobiti novu fudbalsku sliku.
“Koordinate bi mogle da se promene. Nemoguće je nešto tvrditi, ali ne mogu da zamislim transfere od 100 miliona evra u bližoj budućnosti. Doći će do pada, a onda će se visina transfera teško vratiti na sadašnji nivo. Pogođene su brojne države. Dobićemo novi fudbalski svet”, jasan je bio Uli Henes.

On se osvrnuo na egzistencijalne probleme nemačkih klubova. Nije širio paniku.
Čak I utakmice bez publike garantuju zaradu od TV prava. A ako to bude funkcionisalo ne bi trebalo da bude egzistencijalnih problema kada je sezona 2019/2020 u pitanju. Međutim, ako utakmica ne bude do, recimo, Božića onda je postojanje čitave lige ugroženo. Ali teško je prognozirati. Svi koji nešto prognoziraju su obični šarlatani”.

Nije propustio priliku da pohvali nemačke vlasti.
“Vlast u Nemačkoj rade ozbiljan posao. Sad je vreme da živimo solidarnost, ne samo da pričamo o njoj. U pitanju su ljudski životu”.

Najnovije vesti


×