{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Uklet klub! Zaniolu stradali prednji ukršeni ligamenti, ništa od Evropskog prvenstva...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
Ukupno 16. igrač Vučice u poslednjih pet i po godina koji je doživeo ovu vrstu povrede
Uklet klub! Zaniolu stradali prednji ukršeni ligamenti, ništa od Evropskog prvenstva...

Roma je definitivno uklet klub. Najtalentovaniji italijanski fudbaler Nikolo Zaniolo doživeo je povredu prednjih ukrštenih ligamenata na večerašnjem derbiju sa Juventusom u Seriji A, pa će već u ponedeljak biti operisan. To znači da mladog vezistu čeka šestomesečna pauza, zbog koje će propustiti ostatak sezuone, ali i predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Još na samoju utakmic, kada je izlazio na nosilima sa terena bilo je jasno da povreda nimalo nije bezazlena. Zaniolo je zamenjen u 34. minutu, nakon što se na sjajan način stuštio ka protivničkom golu, ali je nakon serije startova igrača Juventusa pao nakon pomalo nesmotrenog odgurivanja Matjisa de Lihta.

Odmah je odveden u poznatu kliniku za sportske povrede Vila Stjuart, gde mu je odrađen pregled, posle čega je ustanovljeno da je došlo do pucanja prednjih ukrštenih ligamenata desnog kolena.

Zaniolo (20) je eksplodirao prošle sezone nakon dolaska iz Intera, a u ovoj je pod vođstvom Paula Fonseke dodatno napredovao i izrastao u pravog lidera tima. Roberto Manćini ga je svrstao među kandidate za Evropsko prvenstvo i javnost na Apeninima veruje da bi bio i učesnig istok.

O Rominom prokletstvu vezanom za ovu povredu pisali smo još jesedas, kada je na isti način stradao Davide Zapakosta. Zaniolo je zvanično postao 16 igrač Rome koji je u poslednjih pet i po godina doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata. Pre njega i Zapakoste tu su doiživeli Florenci, Strotman (u više navrata), Rudiger, Emerson Palmieri...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×