{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ko će biti domaćin EURO 2024 godine...
UEFA sutra odlučuje: Nemačka ili Turska?

Izvršni komitet Evropske kuće fudbala sutra će doneti odluku o domaćinu Evropskog šampionata 2024. godine. Preostali kandidati su Turska i Nemačka. Obe zemlje veruju u trijumf, s tim što kladionice veće šanse daju Nemačkoj. 

Kako javljaju svetske agencije najveća prednost Nemaca jeste činjenica da u Uefi ne gledaju blagonaklono na mešanje politike u fudbal, a prvi čovek Turske Redžep Tajip Erdogan i te kako voli da se meša u sportska pitanja. S druge strane Turci tu činjenicu pokušavaju da pretvore u svoj plus, ističući kako je Erdogan mnogo uradio na razvoju tamošnjeg fudbala, pre svega kada je infrastruktura u pitanju.  

Podsetimo, Turska je bila kandidat za EURO 2008, 2012. i 2016. godine i svaki put izgubila trku, dok je Nemačka poslednji put bila domaćin EP 1988. godine. Posle pada Berlinskog zida Nemci su organizovali samo Mundijal 2006. godine. 

Naredni EURO 2020. godine biće održan u 12 gradova i 12 država, s tim da će sama završnica, polufinale i finale, biti odigrani na londonskom Vembliju. 

Najnovije vesti


×