{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

UEFA se predala: Neke lige neće moći da se završe...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Šah-mat iz Holandije
UEFA se predala: Neke lige neće moći da se završe...

Predala se i UEFA. Bacila je peškir, istakla belu zastavu... Do juče je na snazi bila pretnja: ko ne završi domaće lige, neće moći da ima predstavnike u evropskim kupovima. Od danas više nije tako.

Na zvaničnom sajtu UEFA objavljeno je juče u toku dana saopštenje o preporuci da se domaće lige dovedu do kraja. Ono je danas dorađeno. Ima novu stavku i sada ta cela rečenica glasi ovako:
Dajemo snažnu preporuku da se domaća prvenstva i kupovi dovedu do kraja, iako je razumljivo da će biti nekih posebnih slučajeva. Sa tim u mislima, UEFA trenutno priprema smernice vezane za predstavnike u evropskim kupovima za države koje neće moći da odigraju do kraja prvenstvo ili kup“.

Dakle, pretnje više nema. Jasno je sada i čelnicima UEFA da neke lige neće moći da se završe. Šta se to dogodilo, pa je dovelo do ove promene? Šah-mat je stigao iz Holandije. Vlada te zemlje produžila je zabranu okupljanja do 1. septembra. A, to je automatski odsviralo i kraj fudbalske sezone.

Kako je plan UEFA da se do prvog dela avgusta završe sva nacionalna prvenstva, a do kraja meseca i Liga šampiona i Liga Evrope, jasno je da Holanđani to nikako ne mogu da izvedu. I za njih je od utorka uveče sezona gotova.

SZO tražila od UEFA da suspenduje fudbal na godinu i po dana

UEFA nikako ne može da kazni klubove zbog nečeg što je „viša sila“, odluka vrha države. I zato je evropska kuća fudbala morala da se preda – neke lige neće moći da se završe. U najavi je da će već u ponedeljak istu odluku doneti Belgijanci, koji su to prvi najavili. A očekuje se da i Škoti krenu istim putem.

Holanđani su povukli nogu i pitanje je kako će sada reagovati u ostalim zemljama. Pogotovo onim u kojima klubovi ne žive od TV prava ili ulaznica. Nemci, Italijani i Englezi, recimo, žele da nastave prvenstvo. Njima visi mač nad glavom u vidu finansijskog kraha. I zato će morati da se igra...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×