{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

UEFA se ne šali: 1. aprila se rešavaju pitanja evro kupova, ugovora, prelaznog roka...

/ Izvor: mozzartsport.com
Očekuje se i pomeranje baraža Lige nacija
UEFA se ne šali: 1. aprila se rešavaju pitanja evro kupova, ugovora, prelaznog roka...

Jeste da je datum 1. april, ali za UEFA nije vreme za šalu. Za sredu je zakazana nova video konferencija na kojoj će mišljenja ukrstiti čelnici Evropske fudbalske unije i 55 nacionalnih saveza na kontinentu.

Biće to novi sastanak na kojem će se raspravljati o budućnosti evropskog fudbala, na kojem će morati da se donesu odluke vezane kako za aktuelnu, zamrnutu sezonu, tako i za onu koja dolazi nakon nje. A, ona je po kalendaru, trebalo da krene za većinu zemalja već u julu.

UEFA je novu konferenciju najavila saopštenjem na sajtu.
UEFA je pozvala generalne sekretare svih 55 zemalja članica na video konferenciju u sredu 1. aprila u podne, da bismo podelili nove informacije o napretku koji su dve radne grupe napravile u prethodne dve nedelje po brojnim pitanjima, kao i da prodiskutujemo o novim datumima za odigravanje utakmica.

Na sastanku će se raspravljati o temam vezanim kako za reprezentativna takmičenja i evropske kupove, tako i o temama kao što su ugovori igrača i prelazni rokovi“, stoji u saopštenju UEFA.

Poslednja zvanična stavka Evropske kuće fudbala je bila da do 30. juna moraju sve nacionalne lige da se završe. Što sada deluje neostvarivo. I to će morati da dođe do pomeranja, a predsednik UEFA Aleksandar Čeferin je pomenuo opciju da se tekuća sezona „rastegne“ sve do avgusta.

Pored toga, odloženi su na neodređeno mečevi Lige šampiona i Lige Evrope, a očekuje se da u sredu budu pomereni i susreti baraža Lige nacija, koji je trebalo da se, po poslednjem dogovoru, igraju od 2. do 7. juna.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×