{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

UEFA odlučila: Završnica Lige šampiona i Lige Evrope u julu i avgustu, baraž odložen

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 10
Duel Norveške i Srbije u septembru
UEFA odlučila: Završnica Lige šampiona i Lige Evrope u julu i avgustu, baraž odložen

Revolucionarno pomeranje u evropskom fudbalu. Naravno, uslovljeno pandemijom virusa korona.

Evropska fudbalska unija (UEFA) u dogovoru sa predstavnicima 55 nacionalnih saveza odlučila je da završnicu evropskih kupova, Lige šampiona i Lige Evrope, pomeri za jul i avgust!

Shvatili su i u UEFA da se pandemija neće tako brzo završiti, pa da se termini ne bi stalno pomerali, odlučeno je da se fiksiraju za mesece kada se očekuje da će virus koji je gotovo paralisao Evropu, biti uništen ili makar stavljen pod kontrolu.

Ovu odluku objavio je nemački kanal ZDF, a preneli potom svi vodeći svetski mediji. Pomeranje završnice evro kupova za dva letnja meseca, izazvaće, verovatno, odlaganje i nove sezone, jer se u julu i avgustu uveliko igraju kvalifikacione utakmice evropskih kupova. 

Pomeranje finiša ova dva međunarodna takmičenja ujedno znači da su u UEFA ubeđeni da će biti uslova za igru i samim tim ostaje na snazi preporuka nacionalnim ligama da se odigraju do kraja kada se pandemija završi, da se šampioni ne dobijaju za zelenim stolom.

UEFA je prelomila da je prioritet da se završe nacionalne lige i evropski kupovi, pa makar se igralo i pred zatvorenim tribinama. A, tek u dogovoru sa FIFA i pravnicima pogledaće koje su najbolje opcije za narednu sezonu, jer će očigledno početi kasnije u odnosu na zacrtane datume, a morala bi i da se završi ranije, jer je za naredno leto pomereno Evropsko prvenstvo. 

Takođe, UEFA je odlučila da suspenduje do daljeg utakmice baraža Lige nacija, među kojima je i duel Norveška – Srbija. Trebalo je da se mečevi igraju početkom juna, ali su pomereni za jesen.

Najnovije vesti


×