{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

UEFA menja sistem baraža za EP, polufinale i finale u odvojenim terminima

/ Izvor: mozzartsport.com
Korona i dalje remeti sve planove
no_image.png

Trebalo je da se baraž Lige nacija igra u martu. Poslednjeg dana u mesecu, prema planu, trebalo je da saznamo imena četiri poslednja učesnika Evropskog prvenstva. Nadali smo se da će među njima biti Srbija.

Korona je odložila baraž. Najpre za jun. Ali, od pre dva dana zna se da se neće igrati ni tada, već je termin pomeren za septembar.

Ali, izgleda da ni to neće biti poslednje pomeranje. Kako saznaje Dejli Mejl, UEFA je rešila da razdvoji utakmice polufinala i finala Lige nacija. Po sistemu takmičenja koji je zvanično još na snazi, predviđeno je da se finalni meč igra pet dana posle polufinala.

Izgleda da se to, ipak, neće desiti. S obzirom na haos oko termina za domaće lige i evropske kupove, koji će izazvati pomeranje početka naredne sezone, UEFA je rešila da ne pokloni celu jednu nedelju u septembru reprezentacijama. Zato je plan da se tada odigraju polufinalni mečevi, dok će se finala igrati kasnije, možda u oktobru, taj deo još nije definisan.

Prostora za pomeranje ima, pošto je Evropsko prvenstvo odloženo za jun sledeće godine. Srbija će u polufinalu baraža igrati sa Norveškom u Oslu, a ukoliko bi pobedila, u finalu bi dočekala boljeg iz duela Škotska – Izrael.

Foto: MN Press

Najnovije vesti


×