{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Učitelju, opristi im, ne znaju šta rade: Oskar Tabarez tehnološki višak!?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Sraman potez Urugvajaca
Učitelju, opristi im, ne znaju šta rade: Oskar Tabarez tehnološki višak!?

Neke stvari se, jednostavno, ne rade. Ma koliko situacija bila teška. A ova kriza jeste, saglasan je svet, najteža još od kraja Drugog svetskog rada i nema naznaka kad će stati, kakve će sve biti posledice.

Što nije razlog da ljudi ostaju bez posla. Pogovoto oni koji su zadužili državu, postali njen simbol, prepoznatljivost na svim kontinentima. Kad se pomene fudbalski Urugvaj svi će reći Luis Suarez i Edinson Kavani, a onda će njih dvojica, ostali momci u svetoplavom dresu i kompletna planeta zaljubljena u fudbal ustati i pokloniti se – Oskaru Tabarezu (73). Umesto da se oko dugovečnog selektora Urusa, koji je vodio reprezentaciju na tri Mundijala i omogućio joj status pobednika Kopa Amerike 2011, stvori aura nedodirljivog, tamošnji fudbalski vlastodržci su odlučili da ga otpuste!?

Da, da, dobro ste pročitali, čuveni El Maestro više nema posao...

Odluka je objavljena na zvaničnom sajtu FS Urugvaja u prilično čudnom saopštenju u kome se kaže da je zbog pandemije virusa korona bio prinuđen da donese seriju teških odluka kako bi obezbedio nesmetano funkcionisanje organizacije u budućnosti.

Kako javljaju tamošnji mediji, svih 400 zaposlenih u FS Urugvaja su dobili privremeni otkaz. Rečeno im je da se obrate Zavodu za zapošljavanje kako bi mogli da preuzmu osiguranje za nezaposlene i račinaju bar na neka primanja od države dok ne prođe kriza. Među tih 400 ljudi, što iz administracije, što iz struke (svi treneri i prateće službe od A selekcije pa na niže), nalazi se i Oskar Tabarez. Prevedeno na nama razumljiv jezik – postao je tehnološki višak!

Ukoliko prihvati opciju osiguranja primaće polovinu dosadašnje plate. Isto pravo imaju i ostali otpušteni. Dokad će ove mere trajati i da li će se Tabarez vraćati na posao niko ne zna.

Deluje samo da popularni Učitelj (stvarno je bio učitelj u osnovnoj školi), za koga reprezentativci imaju samo reči hvale i koji od 2006. vodi Urugvaj (215 utakmica, 108 pobeda), ovo nije zaslužio.

Neke stvari se, prosto, ne rade.

(FOTO: © Reuters)

Najnovije vesti


×