{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

U Zenitu se trenira duplo više nego u Barseloni?!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Tvrdi Brazilac
U Zenitu se trenira duplo više nego u Barseloni?!

Još kada se kao tinejdžer pojavio u brazilskom fudbalu, krilni napadač Malkom je važio za velikog talenta. Jednog od najvećih u svojoj generaciji.

Imao je 19 godina kada je prešao iz Korintijansa u Bordo za 5.000.000 evra što je izgledalo kao idealna odskočna daska za karijeru u Evropi. I bila je! Bordo ga je dve godine kasnije prodao Barseloni za osam puta više para, a Katalonci su ga skinuli ispred nosa Romi koja je već dogovorila njegov transfer i čekala ga da doputuje u Rim. Međutim, Malkom je izabrao Kamp Nou i posle samo godinu dana je napustio Kataloniju pošto je Zenit pristao da plati Barseloni 40.000.000 evra.

U Rusiji je Malkom opet proigrao. Iako još nije opravdao sav uloženi novac, deluje da su i on i klub povukli dobar potez.
„Ovde se trenira duplo više nego u Barseloni. Dva puta dnevno, dok smo u Barsi trenirali 40-50 minuta na dan. Možda sam se zato i povređivao često“.

Svestan je da nije iskoristio šansu u Barseloni, ali ne žali što je prihvatio zaj izazov.
„Naravno da mi nedostaje Barselona. Iz nje nosim smao lepe uspomene. Upoznao sam neke divne ljude tamo i igrao pred sjajnim navijačima. Igrao sam sa nekima od najboljih igrača sveta i osećam da sam napredovao zahvaljujući tome. Tada nisam umeo kako da kontrolišem neke stvari van terena, ali sada to znam. Možda sam zaslužio više minuta, ali zahvalan sam Barsi“.

Prokomentarisao je i eventualni povratak zemljaka Nejmara u Barselonu.
„Ako se Nejmar vrati, verujem da će pružati partije kao nekada. Biće dobar i osvajaće titule. Ali, verujte mi da se o njegovom povratku prošlog leta nije toliko pričalo u svlačionici Barse koliko su to mediji pumpali“.

Malkom tvrdi i da uticaj Lea Mesija nije onakav kakvim ga mediji predstavljaju.
„Nije istina da Mesi ima toliko moći kao što se priča i da on odlučuje o stvarima u klubu. Leo nije nezavnični predsednik Barselone. On je kapiten i u toj ulozi je pričao sa nama igračima, stručnim štabom i čelnicima kluba. Trudi se da uvek uradi najbolju stavr za tim i nadam se da će još dugo da ostane u Barseloni“.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×