{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

U odbranu Aleksandra Nibela: Kako sportski direktor može da ne zna kad igraču ističe ugovor?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
"Nismo bili pohotni, nismo želeli samo novac. Naša ideja bila je da Nibel ostane u Šalkeu, nudili smo se, ali oni nisu želeli", kazao je menadžer mladog golmana
U odbranu Aleksandra Nibela: Kako sportski direktor može da ne zna kad igraču ističe ugovor?

Manadžerima Aleksandra Nibela dojadilo je da budu na stubu srama po nemačkim medijima i da ih prozivaju kako su se polakomili na novac, te da su zbog toga odveli mladog golmana Šalkea u Bajern.

Jedan od predstavnika novog čuvara mreže Bavaraca - Mihael Šulc, tako je rešio da ogoli čitavu priču. On je kazao kako je Nibel želeo da produži saradnju sa timom iz Gelzenkirhena još 2018, da je tada pozvao sportskog direktora Kristijana Hajdela na razgovor, ali da iz uprave kluba nije dobio nikakvu povratnu reakciju. Navodno, Hajdel je mislio da Nibelu ugovor ističe tek 2021?!
"Nismo bili pohotni, nismo želeli samo novac. Naša ideja bila je da Nibel ostane u Šalkeu, nudili smo se, ali oni nisu želeli", kazao je Šulc. 

Podsetimo, Bajern je uzeo Aleksandra Nibela ovog januara kao slobodnog igrača. Šalke se kasno setio da ponudi novu saradnju. Bavarci su navodno dali obećanje golmanu da ga neće slati na pozajmicu. Ideja je da stasava uz Manuela Nojera te da ga jednog dana nasledi na gol crti. Ipak, imajući u vidu da jednom od najboljih golmana sveta ugovor ističe tek 2023. godine - Nibel će verovatno morati da se načeka. Baš kao što će na prvu narednu utakmicu morati da popričeka šest meseci, jer će drugi deo sezone, dok zvanično ne postane igrač Bajerna, sediti na tribinama Feltins arene.

Inače, Šalke je Nibelu nudio 7.000.000 po sezoni. Ovaj je ipak prihvatio 5.500.000 od Bajerna.

Kada je Šalke u pitanju, nije samo do igrača koji masovno žele da odu iz tog kluba. Gorecka, Maks Mejer, Kolašinac, Matip... Da idemo dalje. Svi su otišli bez obeštećenja. 

Očito da ozbiljno brljaju i ljudi iz uprave... 

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×