{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Tumbaković: Razmišljam da pozovem Baneta Ivanovića za baraž

/ Izvor: mozzartsport.com, politika
Komentari: 55
Odluka o Bati Mirkoviću sledeće nedelje
Tumbaković: Razmišljam da pozovem Baneta Ivanovića za baraž

Predstojeći baraž Lige nacija, utakmica nad svim utakmicama za reprezentaciju Srbije u 2020. godini možda donese i jedno iznenađenje. Selektor Ljubiša Tumbaković otkrio je da razmišlja da pod zastavu pozove i – Branislava Ivanovića.

Jedan od najboljih igrača Zenita je briljirao jesenas u ruskom prvenstvu, a reprezentaciji Srbije „gori“ u odbrani, koja je primila najmanje po gol na svakoj utakmici neuspešnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Iako je Ivanović otišao iz reprezentacije pod čudnim okolnostima, nakon Mundijala u Rusiji, a prethodno mu je bez objašnjenja skinuta kapitenska traka, Tumbaković je u intervjuu za Politiku rekao da ne vidi nijedan problem da se defanzivac Zenita vrati u državni tim.
Naravno da razmišljam o Branislavu Ivanoviću. Znam da je ovo veoma kompleksno pitanje, ali govorimo o potencijalu igrača koji danas igra u jednoj od najjačih evropskih liga, gde je još kapiten i lider ekipe Zenita. Što se mene tiče, ne vidim nikakav problem oko povratka Ivanovića, sa kojim imam odličan odnos. Imam i potpunu autonomiju u radu i odlučivanju“, rekao je Tumbaković.

Na direktno pitanje da li će pozvati Ivanovića za baraž sa Norveškom 26. marta, selektor Orlova je odgovorio:
Razmišljam i u tom pravcu. Do tada ima još dosta vremena, a naše odluke moraju da budu brze, tačne i pre svega u interesu srpskog fudbala, a ne nekog pojedinca“.

Otkrio je Tumbaković i da bi tokom sledeće nedelje trebalo da se konačna sazna da li će se Zoran Mirković priključiti stručnom štabu reprezentacije.
On je moja velika želja. Jednog momenta se osamostalio u radu i poštujem takvu odluku, jer je zaista reč i nekome kom predviđam blistavu trenersku karijeru. Nadam se pozitivnom odgovoru sa njegove strane, a sve bi trebalo da bude poznato tokom iduće nedelje“, saopštio je Tumbaković.

Opšta mobilizacija svih raspoloživih snaga za baraž...

Foto: Starsport

Najnovije vesti


×