{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Selektor uglavnom zadovoljan izdanjem protiv Paragvaja
Tumbaković: Nismo blistali, ali provera je uspela

To što je selektor želeo da vidi – video je. Samim tim Ljubiša Tumbaković smatra da je provera na prijateljskoj utakmici sa Paragvajem uspela.

Orlovi su u Kruševcu sa 1:0 savladali goste iz Južne Amerike i to golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu, iako je naš državni tim imao 40 minuta igrača više. Priznao je selektor Tumbaković da nije to bila neka naročito dobra igra Srbije, ali uoči meča je rekao da je važno da se pobedi, tako da je i sa te strane njegova želja uslišena.
Ispunili smo cilj u oktobarskom okupljanju, a to je da pokušamo da napravimo kontinuitet selektiranja igrača, kao i da proverimo neke fudbalere koje do sada nismo videli. Mislim da je ova provera uspela. Uvek je dobro kada se pobedi, mada nismo blistali. Uvek može bolje, ali je dosta igrača iz prvog saziva bilo van ekipe. Ova utakmica je pokazala da na neke igrače možemo da računamo“, ocenio je Tumbaković posle meča u Kruševcu.

On je istakao da iako je reč o prijateljskoj utakmici, koja je došla kao zagrevanje za duel sa Litvanijom u ponedeljak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pobeda je uvek dobrodošla.
Bilo kakva pobeda pravi prostor da se napravi dobra atmosfera. Kroz celu utakmicu igrali smo na način koji bi trebalo da bude naša prepoznatljivost. U Litvaniji će biti mnogo bolje, moramo tamo da napravimo dobar rezultat, da bismo ostali u takmičarskom tonusu“, zaključio je Tumbaković.

Bila je ovo treća utakmica novom selektoru na klupi reprezentacije Srbije i druga pobeda.

Foto: Starsport

 

Najnovije vesti


×