{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Tumba i Savić optimisti: U punom sastavu bez kompleksa na Srbiju

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Crnogorci blistaju posle pobede nad Litvanijom
Tumba i Savić optimisti: U punom sastavu bez kompleksa na Srbiju

Crna Gora je posle dva kola u grupi Lige nacija na prvom mestu na tabeli. Doduše, sa istim brojem bodova, ali i boljom gol-razlikom od Srbije. Pobedom nad Litvanijom u Podgorici, Crnogorci su upisali tri planirana boda i puni optimizma dočekujiu oktobarski okršaj sa Srbijom u Podgorici koji bi vrlo verovatno mogao da odluči i pobednika grupe.

Selektor Ljubiša Tumbaković je već arhivirao pobedu i okreće se duelu sa Orlovima.
„Napravili smo lep start, imamo tri ciklusa od dve utakmice i tako se ponašamo. Momci su se izborili za pobedu. U prvom dijelu smo odigrali dobro, taktički, dali dva gola... Tim delom sam zadovoljan, ali ne u kontinuitetu. Drugo poluvreme smo odradili, ali igra mora da se podigne na viši nivo. Kad imaš 2:0, igraš kući, to treba da se završi, posebno kad si bolji rival. Nastavljamo, ne vidim razlog da napravimo korak nazad. Bez kompleksa ćemo ući u meč sa Srbijom i pokušati da igramo fudbal. Igrači, to je bitno, prihvataju koncept i model rada, a očigledno je da im prija to“, rekao je Tumbaković.

Ne libi se Tumba da kaže da je Crnoj Gori cilj prvo mesto.
“U prethodnim kvalifikacijama smo imali cilj da ostanemo u tonusu, da se borimo do kraja. Sada smo se pomerili stepenik više, u atmosferi, u odnosu, igri... Postoje spoljni faktori, kao što je fizičko stanje igrača koji dođu. Interesanta je liga, nemaš prava na grešku, izgubiš - ispadaš“.

Optimista je i kapiten Stefan Savić. Štoper Atletika se nada da će Crnogorci u najjačem sastavu dočekati Srbiju s obzirom da su protiv Rumunije i Litvanije bili lišeni usluga Jovetića, Marušića i još nekih igrača…
“Rezultat u Beogradu nam odgovara jer nijedna ekipa nije uzela tri boda. Najvažnije je da za mesec dana svi dođu na okupljanje. Nadam se da će se oporaviti Jovetić, Marušić i Vešović i da ćemo u najjačem sastavu igrati protiv Srbije i Litvanije”, poručio je Savić.

(FOTO: Action images)

×