{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Slovenački sudija prethodno vodio finale Lige Evrope i Superkup Evrope
Tripla kruna Damira Skomine

Finale Lige šampiona biće treći i najveći do sada „trofej“ za slovenačkog sudiju Damira Skominu. Polako, ali sigurno, arbitar iz Kopra je krčio sebi put ka visinama, bio često u senci Milorada Mažića, koji je imao strelovit uspon, međutim, Skomina je dočekao svojih pet minuta i biće u Madridu jedan od aktera najveće utakmice u sezoni.

Liga šampiona - timovi

Duel Liverpula i Totenhema za trofej Lige šampiona doneće „triplu krunu“ Skomini, jer je pre ovog meča vodio dva preostala velika finala: najpre je 2012. godine bio arbitar na Superkupu Evrope između Čelsija i Atletika iz Madrida, da bi 2017. godine sudio i okršaj za pehar u Ligi Evrope između Mančester junajteda i Ajaksa.

Miris finala Lige šampiona osetio je i 2013. godine, kada su igrali Bajern i Borusija Dortmund, a tada je bio četvrti sudija.

Dakle, Skomina će u Madridu dostići vrh kada je u pitanju evropski klupski fudbal. Nema dalje od toga. Ali, on tvrdi da mu izazova neće nedostajati.
Nisam očekivao da ću ostvariti sve ove ciljeve, ali smatram da mi se isplatio žestok rad tokom svih ovih godina. Vrlo sam ponosan što sam izabran da sudim finale Lige šampiona“, rekao je Skomina.

Liga šampiona - timovi

Pre godinu dana finale Lige šampiona sudio je Milorad Mažić, ovo izdanje je pripalo Damiru Skomini. Izgleda da se na prostoru bivše Jugoslavije bolje sude nego što se igraju utakmice...

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×