{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Tretman placentom ili početak problema Dijega Koste?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Intervju Atletikovog napadača za brazilski I-Es-Pi-En izazvao veliku pažnju u Španiji
no_image.png

Igrači najvećih klubova Evrope u redovima su stajali ispred ordinacije Marijane Kovačević. Počelo je sa Markom Pantelićem, koji je raširio vest i ubrzo su misteriozne tretmane placentom zakazivali Frenk Lampard, Robin van Persi, Glen Džonson, Luj Saha… Širom kontinenta pročulo se da ne postoji brži način za oporavak od mišićnih povreda. Bar među fudbalerima, doktori iz drugih zemalja nisu baš želeli da prihvate inovativnu terapiju. Međutim, poslednjih sezona Marijanino ime se više ne pominje tako često, mada je danas odjeknulo u Španiji. O tretmanima placentom ponovo je govorio Dijego Kosta, a madridska Marka, verovatno najuticajniji sportski list Evrope, njegove reči opremio je procenom da su baš tada počeli problemi Atletikovog napadača sa povredama.

Kosta je uostalom i sam još pre godinu i po dana baš u intervjuu za madridsku Marku rekao da žali što je tada prihvatio na ne baš sasvim ispitan tretman, da bi danas sličnu priču izneo u intervjuu za brazilski ESPN. Vraćamo se na 2014. godinu, šampionska generacija Atletika treba da se sa Realom bori za titulu prvaka Evrope, Kosta je povređen, odlazi kod Marijane i pre najoptimističnijih rokova vraća se na teren…
Dosta toga je rečeno o tim tretmanima konjskom placentom, dosta se i lagalo. Istina je da sam bio na terapijama, mada je doktorka, dok sam bio na tim elektrošokovima, popušila dve cigare. Bili su to tretmani od po dva sata. Pre toga me je strašno boleo mišić dok sam trčao, posle nisam osećao ništa”.

Međutim, u finalu je izdržao samo 10 minuta…
Jedan od najtužnijih trenutaka u mojoj karijeri. Poskočio sam pre no što sam istrčao na teren i odmah osetio neki grč. Nisam mogao da verujem. Pokušao sam da nastavim, ali nisam mogao i izašao sam posle 10 minuta. Bolje bi bilo da nisam ni probao i da sam ostavio mesto nekom saigraču”.

Sami urednici Marke su dosta oštriji i podsećaju da je od dolaska u Atletiko Kosta u sezoni 2007/2008 prvo išao na pozajmicu u Seltu, tada drugoligašu, da je potom bio u Albaseteu, pa i Valjadolidu pre no što je konačno dočekao šansu u Madridu. Za te četiri sezone nije imao nijednu povredu! U sezoni 2011/2012 prvi ozbiljan problem, otišli su ligamenti kolena, ali kad se konačno oporavio propustio je Kosta zbog povreda još samo tri Atletikove utakmice za dve sezone.

Onda tretmani placentom, selidba u Čelsi i sasvim drugačija slika u nastavku karijere. Prvo mesec dana pauze, pa još mesec i po u prvoj sezoni u Londonu. Druga sezona je mnogo bolja, samo tri utakmice je morao da preskoči zbog povrede, onda se zbog svađe sa Antoniom Konteom vratio u Madrid… I su su već problem počeli da se množe. Mnogo sitnih mišićnih povreda, operacija stopala, hernija… Kosta više nije bio isti igrač.

Naravno, reći da je sve to zasigurno posledica samo metoda lečenja Marijane Kovačević verovatno bi bilo previše pojednostavljeno, ali Španci očigledno nemaju nikakvu dilemu.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×