{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Brazilac razmišlja o povratku u Španiju...
Trese se Pariz - Nejmar je nesrećan u Francuskoj!
""

Pariz se trese, Evropa je na nogama: Nejmar je nesrećan u Francuskoj i razmišlja o povratku u Španiju!

S obzirom na sve što smo mogli da vidimo, čujemo i pročitamo od trenutka kada je Pari Sen Žermen probio sve dosadašnje finansijske granice i kompletirao transfer od 222.000.000 evra - čini se kao da je samo bilo pitanje vremena kada će se ovo desiti. 

Ugledni francuski sportski dnevnik L'Ekip ekskluzivno javlja da je Nejmar nesrećan i piše o razlozima ovakvog mentalnog stanja najskuplje plaćenog fudbalera u istoriji, uprkos odličnim igrama u dresu Pari Sen Žermena.

Pre svega, Nejmar ima velikih zamerki na račun kvaliteta Lige 1 i smatra da su klubovi previše defanzivno orijentisani, da nisu otvoreni ka kreativnim rešenjima i da ima previše fizičkih duela. Upravo zbog toga nezadovoljan jer u svakoj utakmici trpi dosta oštrih faulova, pa se plaši da bi mogao da doživi težu povredu koja bi mu ugrozila dalju karijeru.

Na sve to, Nejmar se čak poverio bliskim prijateljima u Brazilu i rekao im da se u Španiji osećao mnogo bolje i opuštenije, te da mu je liga bila mnogo bliskija po stilu igre i filozofiji od francuske. 

O ovom slučaju piše i uticajni brazilski sajt Lance!, koji tvrdi da su Nejmar i njegov otac nezadovoljni i pritiskom koji Brazilac trpi otkako je stigao u Pariz. 

 

Nejmar je konstantna meta nezadovoljnih navijača i pod stalnim je pritiskom javnosti, a poslednji incident navodno je kod Nejmara probudio želju da razmisli o daljoj budućnosti. Podsetimo, Nejmar je izviždan od strane navijača u ubedljivoj pobedi nad Dižonom (8:0), uprkos tome što je postigao četiri i namestio još dva gola. 

Inicijalna kapisla bila je Nejmarova odluka da onemogući Edinsona Kavanija da postane najefikasniji strelac u istoriji kluba iako je, tvrde francuski mediji, znao još i pre utakmice da Urugvajcu nedostaje još gol da pretekne Zlatana Ibrahimovića na večnoj listi. Cela priča, ne treba zaboraviti, vuče korene još s početka sezone, kada je Kavani iskazao nezadovoljstvo zbog toga što mu je Nejmar uzeo dužnost izvođača penala. Prvi čovek PSŽ Naser Al Kelaifi pokušao je nesporazum da reši tako što bi Kavaniju platio kompenzaciju da Nejmar preuzme dužnost. Ali, kada je Urugvajac odbio, katarski naftni magnat je naredio da se hijerarhija promeni i da Brazilac izvodi penale. Što je Kavanija učinilo dodatno nezadovoljnim...

Mada se povratak u Španiju pominje kao realna opcija, L'Ekip tvrdi da Naser Al Kelaifi ne želi ni da pomisli da proda Brazilca u ovom trenutku. Naime, on je spreman da učini sve kako bi se Brazilac u Parizu osećao kao kod kuće i za to će, šuška se, biti spreman da izdvoji nove kofere pune novca. 

O ovoj temi je govorio i Unaj Emeri, koji je poručio da navijači vole Nejmara
"Navijači vole njega, vole i sve ostale igrače u timu. Siguran sam da su svi mnogo srećni kada vide Nejmara na terenu. Ako Nejmar bude igrao onako kako zna siguran sam da će mu pružiti još veću podršku. Kao i ceo tim. Verujem da je Nejmar srećan kada je na terenu i da uživa u svakoj pobedi", kaže Emeri.

Pitamo se - da li je ovo sve samo početak toliko najavljivane ofanzive madridskog Reala i zapravo temelj megalomanskog projekta "Treći Galaktikosi"?!

(FOTO: Action Images)

×