{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Trampa: Atletiko platio 22.500.000 evra za Martinsa, Vijeto u Sportingu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Konačno je cela priča dobila epilog
Trampa: Atletiko platio 22.500.000 evra za Martinsa, Vijeto u Sportingu
Martins dok je igrao za Sporting

Prešao je Želson Martins u Atetiko Madrid bez obeštećenja prošlog leta, Sporting je pretio tužbom, a tek je danas priča zvanično dobila epilog. Situacija je sledeća: Atletiko je pristao da plati 22.500.000 evra za Martinsa posle odluke komisije zadužene za ovaj slučaj. Sa druge strane, Lusijano Vijeto je postao novi igrač Sportinga u sklopu dogovora, a Lavovi su ga platili 7.500.000 evra. Na sve to, Atletiku pripada 50% novca od naredne prodaje Vijeta. 

Dakle, suštinski su Lavovi dobili 15.000.000 evra i Vijeta za Želsona Martinsa. I sve navedeno je zvanično.

Podsećamo, Martins je pri odlasku u Atletiko prošlog leta bio u grupi od desetak igrača Sportinga koji su raskinuli saradnju sa Sportingom posle huliganskog napada na fudbalere u klupskom trening kampu. Na kraju je ispalo da je koštao Atletiko 22.500.000 evra. Iako je Sporting tražio mnogo veći novac kada se žalio, dobio je 22.500.000 evra.

Sa druge strane, Vijeto je u sklopu celog dogovora  postao novi igrač Sportinga, a Atletiko će imati 50% novca od njegove naredne prodaje. Radi se o igraču koji je u Atletiko stigao iz Viljareala, ali se nije snašao u radu sa Čolom Simeoneom. Čak se pričalo da je povraćao na početnim treninzima i da mu je taj strogi rad bio pretežak.

Zato je Vijeto išao po pozajmicama, igrao je u međuvremenu za Sevilju, Valensiju i Fulam, a sada je postao novi igrač Sportinga i tu će ovaj argentinski napadača nastaviti karijeru.

Priča oko Želsona Martinsa u Atletiku nije prošla najsrećnije jer je posle pola sezone bez značajne minutaže on prosleđen u Monako na pozajmicu gde je i sada.

Na kraju da rezimiramo - Martins otplaćen, saga je gotova, Vijeto je uz 15.000.000 evra završio u Sportingu, s tim što pola novca od naredne prodaje ide Atletiku. To je epilog cele priče.

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×