{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Tragedija na meču između Rubina i Krila Sovjetov (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Tokom tuče na tribinama u Samari povređeno nekoliko desetina navijača, a jedan redar izgubio život
no_image.png

Jučerašnja utakmica 15. kola ruske Premijer lige između Rubina i Krila Sovjetov, koje sa klupe predvodi bivši strateg Crvene zvezde Miodrag Grof Božović završena je bez golova, ali i sa ljudskim žrtvama.

Naime, tokom ovog napetog susreta u Samari, pošto je u pitanju lokalni derbi timova iz gradova na Volgi udaljenih manje od 300 km, izbila je velika tuča između domaćih i gostujućih navijača, koja je završena sa nekoliko desetina razbijenih glava, ali i smrću redara. U drugom delu susreta huligani Krila Sovjetov su neprestano na sve načine pokušavali da se probiju u boks omraženih gostiju iz Kazanja ne bi li im oteli transparente koje su smatrali uvredljivim.

Obezbeđenje stadiona pojačano policijom se jedno vreme držalo, ali je popustilo nakon čega je nastao haos uglavnom u hodnicima stadiona. I pored nekoliko desetina povređenih na obe strane, gostujući navijači su se nakon smirivanja situacije vratili na svoje mesto, te nije bilo problema do kraja meča.

Međutim, jedno lice je u međuvremenu izgubilo život. U pitanju je radnik obezbeđenja kojem je pozlilo tokom naguravanja sa gomilom besprizornika, a hitna pomoć nije uspela da ga spase, te je preminuo tamo gde je i radio, na tribini. Kako kažu poslednji policijski izveštaji, izgleda da navijači ipak nisu krivi za smrt redara, mada je istraga i dalje u toku.

(Foto: Youtube printscreen)

Najnovije vesti


×