{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Totalno rasparčan ugovor Toka Ekambija: Zajam, bonusi, procenti – jedni uslovi od jula, drugi do polovine septembra

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 2
Što jednostavno, kad može komplikovano...
Totalno rasparčan ugovor Toka Ekambija: Zajam, bonusi, procenti – jedni uslovi od jula, drugi do polovine septembra

Navijači Liona mogu da odahnu. Stigla je zamena za Memfisa Depaja. Strašna povreda (kidanje prednjih ukrštenih ligamenata) izbacila iz Holađanina iz stroja do kraja sezone, a njegovo mesto u špicu popunio je Karl Toko Ekambi. Posle dugog većanja i mukotrpnih pregovora, Kamerunac je u ponedeljak veče zvanično predstavljen u novom klubu.

Iako se isprava očekivalo da Lion prosledi na račun Viljareala 20.000.000 evra i za stalno dobije 27-godišnjeg špica, posao se odužio, jer su u međuvremenu menjani uslovi saradnje, da bi posle lekarskih pregleda čelnici klubova pružili ruke u jednom od najčudnih ugovora ove zime.

Najvažnije: Ekambi je stigao na pozajmicu do 30. juna. To zadovoljstvo koštaće Lion u osnovi 4.000.000 evra. U letnjem prelaznom roku Francuzi nikako ne mogu da ga vrate na stadion „Keramika“, kakav god učinak da bude, već su u obavezi da ga kupe po ceni od 11.500.000 evra. Suma može da naraste na dodatna 4.000.000 evra u slučaju da igrač ostvari određene bonuse, zavisno od ličnog (u smislu broja golova i asistencija) i timskog učinka (trofej, plasman u Ligu šampiona).

Ono što je najčudnije u svemu jesu procenti. Kad ga Lion bude prodao pripašće Viljarealu 15 odsto od tog posla. No, ako Francuzi kupe Ekambija odmah po okončanju aktuelne sezone i prodaju ga do 15. septembra 2020. moraće, po slovu ugovora, da na adresu Žute podmornice proslede 50 odsto transfera.

A mogli su sve da urade jednostavnije: da iskeširaju 20.000.000 evra i dobiju igrača u potpunosti.

Inače, Karl Toko Ekambi je u Viljareal stigao iz Anžera leta 2018. za celih 18.000.000 evra. Za člana La Lige je postigao 24 gola na 62 utakmice. Špancima se isplatio igrački, a i ekonomski će vratiti sav uložen novac, uz mogućnost da zarade još više posle sledećeg transfera.

(FOTO: www.ol.fr)

Najnovije vesti


×