{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Tošić: Imali smo deset vrhunskih šansi; Urošević: Nismo im dopustili ni priliku

/ Izvor: mozzartsport.com, rts
Komentari: 7
Igram fudbal lep za oko, ističe Bambi
Tošić: Imali smo deset vrhunskih šansi; Urošević: Nismo im dopustili ni priliku

Strašna utakmica Partizana! Ovakvo izdanje u gostima u Evropi crno-beli odavno nisu prikazali. Astana, strogo domaćinska ekipa, koja na svom terenu deli lekcije redom, nije se ništa pitala protiv srpskog tima i može da bude prezadovoljna što je izgubila samo 2:1.

Da su napadači Partizana bili polovično precizni, bilo bi četiri-pet komada u mreži Kazahstanaca. To je jedina zamerka i Zorana Tošića, oduševljenog igrom celog tima u Nur-Sultanu.
Mislim da smo fantastična ekipa i da smo to pokazali večeras. Igramo lep fudbal za oko, atraktivan, sa mnogo šansi. Nažalost, iskoristili smo samo dve, iako smo imali desetak vrhunskih prilika. To je veoma dobro za nas, jer nam podiže samopouzdanje. Svesni smo svojih kvaliteta, znamo koliko možemo i idemo dalje“; rekao je Tošić za RTS posle meča.

Iskusni as je oduševljen što je Partizan tokom cele utakmice, do poslednjih pet minuta, sve kontrolisao na terenu Astane.
Bili smo kompaktni i sigurni nazad, opasni u kontrama, konkretni sa mnogo šansi. Astana je odličan domaćin i igra dobar fudbal, pogotovo kod kuće i očekivali smo da ćemo biti u podređenom položaju u nekom trenutku. Tada smo bili blizu, stajali usko, zajedno i branili se fantastično“, ocenio je Tošić.

Izvanrednu partiju prikazao je levi bek Partizana Slobodan Urošević. Defanzivac je potpuno zatvorio svoju stranu, Astana po tom boku nije imala šta da traži.
Mislim da smo konačno od prvog minuta agresivno ušli u meč i nismo dali šansu rivalu. Bilo je dosta šansi, tri gola, moglo je i više. Na kraju nije bio pad koncentracije, već se tako desilo, ali smo mirno priveli utakmicu kraju. Moglo je da bude i ubedljivije, ali nema veze“, konstatovao je Urošević.

A, sada je red na – Mančester! Grmeće i sevaće u Humskoj 1!

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×